Κορωνοϊός: Προ των πυλών το οριζόντιο «lockdown»

Προειδοποιεί ο Νίκος Σύψας για τον πορτοκαλί συναγερμό στην Αττική

Η απειλή του οριζόντιου lockdown πλανάται πάνω από τη χώρα μετά από την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που σε καθημερινή πλέον βάση κυμαίνονται πάνω από τα 300. Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Αττική, στην οποία τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τα 200.

Ανοιχτό και από τον Κικίλια το ενδεχόμενο για lockdown στην Αττική!

Πλέον οι επιστήμονες βρίσκονται σε στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων. Αν αυτή δεν είναι η αναμενόμενη τότε δεν αποκλείεται η επιβολή τοπικού, ολιγοήμερου lockdown ώστε να ανακοπεί η αυξητική πορεία της πανδημίας. 

Το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται ορόσημο για να διαφανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή στις 16 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν καθολική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

«Έκρηξη»​ κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν ​​​359 νέα - Τα 212 στην Αττική!

Αυτό που έχει σημάνει καμπανάκι κινδύνου στους λοιμωξιολόγους είναι τόσο η αύξηση των κρουσμάτων, αλλά κυρίως η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνωμένων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε χθες πως η Αττική βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό και πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν χτυπήσει κόκκινο. 

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λιστά των νεκρών - Τέσσερις θάνατοι σε λίγες ώρες

Όπως είπε, η περιφέρεια Αττικής εμφανίζει καθημερινά περίπου 3 κρούσματα στις 100.000 κατοίκους, γεγονός που την κατατάσσει στο μέτριο επίπεδο κινδύνου. 

Την ίδια ώρα, όμως η Αττική εμφανίζει αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες Μ.Ε.Θ., καθώς 2 στις 3 περίπου είναι κατειλημμένες, γεγονός που την κατατάσσει στο υψηλό κίνδυνο.

Κορωνοϊός: Ενδεχόμενο lockdown σε δέκα μέρες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες και άφησε ανοιχτό το παράθυρο για αυστηροποίηση του πλαισίου προστασίας στην Αττική. 

Νέους περιορισμούς στο λεκανοπέδιο προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Κορωνοϊός: Θετικός μαθητής στο Κερατσίνι

Σύψας: «Προ των πυλών το οριζόντιο lockdown»

Από την πλευρά των επιστημόνων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας προειδοποίησε πως το οριζόντιο lockdown είναι προ των πυλών. 

Μιλώντας στο Open σημείωσε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. 

Κορωνοϊός: Αρνητικό το δεύτερο δείγμα του βρέφους στην Αλεξανδρούπολη

«Έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού. Η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων. Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα κλείσουμε. Θα προτιμούσα να λειτουργούν κανονικά», είπε. 

Έκανε επίσης έκκληση για μια ακόμα φορά στους ηλικιωμένους να μην αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους και υπογράμμισε με έντονο τρόπο πως πλέον στο τραπέζι είναι και το οριζόντιο lockdown, αν τα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top