Κορωνοϊός: Ενδεχόμενο lockdown σε δέκα μέρες

Σύψας: «Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα θα ληφθεί το έσχατο μέτρο»

Το lockdown είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα δείχνουν να μην αποδίδουν, με την Αττική να έχει χτυπήσει «κόκκινο» και να βρίσκεται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού

Όπως αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας στον ΑΝΤ1, αν τα νέα μέτρα που ελήφθησαν και ισχύουν από χθες δεν αποδώσουν τότε η επιτροπή θα συστήσει την επιβολή νέου lockdown. Αυτό μάλιστα θα γίνει άμεσα, μέσα σε δέκα μέρες δηλαδή, καθώς οι επιστήμονες φοβούνται πως το εθνικό σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί απίστευτα και η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τους μήνες που έρχονται.

Μεγάλη η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ - Σε κρίσιμη φάση το 2ο κύμα 

«Θα δώσουμε ένα περιθώριο δέκα ημερών για να δούμε αν αποδίδουν τα μέτρα. Αν δε συμβεί αυτό, τότε θα προχωρήσουμε στο μέτρο του περιορισμού της κίνησης», είπε ο κ. Σύψας. 

Ο κ. Σύψας εξήγησε πως το νέο lockdown θα είναι μικρής διάρκειας, ενδεχομένως μιας εβδομάδας, και πιθανόν να είναι τοπικό και να αφορά μόνο την Αττική, όπου η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά. 

Θεσσαλονίκη: Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό γνωστός επιχειρηματίας

«Αυτή τη στιγμή η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και φαίνεται από τον αριθμό των διασωληνώσεων. Αν αφήσουμε την κατάσταση αυτή να συνεχίζεται χωρίς να πάρουμε δραστικά μέτρα ενδεχομένως θα πιεστούμε πάρα πολύ άσχημα στο σύστημα υγείας», είπε ο κ. Σύψας. 

Όσον αφορά στα σχολεία που ήδη είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού ο καθηγητής σημείωσε πως το πρόβλημα είναι πως οι εκπαιδευτικοί είναι η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο γιατί κινείται στην κοινωνία. 

Θεσσαλονίκη: 39χρονος νοσεί με κορωνοϊό επί έναν μήνα - Τι λένε οι γιατροί

Υπάρχει όμως, όπως είπε πρωτόκολλο για το πώς να αντιμετωπίζεται το κάθε κρούσμα και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για να προστατευθούν τα σχολεία και πρόσθεσε πως τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. 

Κορωνοϊός: Ακόμη τρεις θάνατοι στην Ελλάδα - Στους 320 οι νεκροί

Εξήγησε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται τεστ στους καθηγητές των σχολείων κάθε εβδομάδα και γι’ αυτό προκρίνουν τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. 

Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στην Ελλάδα: 312 νέα - Τα 174 στην Αττική!

«Τα σχολεία πρέπει να τα κρατήσουμε ανοιχτά. Καλώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεργαστούν για να έχουμε μια ομαλή έλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία, χωρίς συνωστισμό», κατέληξε ο κ. Σύψας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top