Ανοιχτό και από τον Κικίλια το ενδεχόμενο για lockdown στην Αττική!

«Όταν τα στοιχεία χειροτερεύουν υπάρχει ανάγκη για άλλα μέτρα»

Βασίλης Κικίλιας

Ακόμη ένα στέλεχος της κυβέρνησης, αυτή τη φορά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλας, άφησε ανοιχτό τι ενδεχόμενο για lockdown στην Αττική, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.        

«Έκρηξη»​ κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν ​​​359 νέα - Τα 212 στην Αττική!

Μιλώντας συγκεκριμένα στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου στο Mega, o κ. Κικίλιας δήλωσε για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική:

«Η Επιτροπή Επιδημιολόγων-Λοιμωξιολόγων, οι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μάς συμβουλεύουν καθημερινά. Προφανώς, όσο επιδεινώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι δείκτες, τόσο πιο πολύ συζητείται στην Επιτροπή η περίπτωση να χρειαστούν και άλλα μέτρα.Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση. Γιατί δεν είναι  μόνο εξαγγέλλω τα μέτρα, είναι  και πώς εφαρμόζονται και αν τηρούνται. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μία συνολική προσπάθεια. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαία και όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, αυτούς οι οποίοι κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους».

Κικίλιας: Περισσότερες κλίνες MEΘ για Covid-19 αν χρειαστεί 
 

Ο Υπουργός Υγείας απάντησε επίσης σε ερώτηση για την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων:

«Όταν τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς ή κάποιοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι παιχνίδι – δεν είναι καθόλου παιχνίδι η ανθρώπινη ζωή – όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία χειροτερεύουν, τότε υπάρχει ανάγκη για άλλα μέτρα. Και αυτή τη στιγμή  τα πράγματα χειροτερεύουν στην Αττική, υπάρχει πίεση στην Αττική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top