Καζάνι που βράζει η Μόρια: ΜΑΤ, αύρες και περιπολικά έφτασαν στη Λέσβο

Για τρίτη νύχτα κοιμήθηκαν στον δρόμο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Λέσβο μετά από τη φωτιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια, με αποτέλεσμα πάνω από 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες να έχουν μείνει άστεγοι και να κοιμούνται στον δρόμο και στα χωράφια. 

Δύσκολη η νύχτα στη Μόρια - Κοντά στην πόλη κατασκήνωσαν οι μετανάστες

Λέσβος κλούβες 1

Το πρωί έφτασαν στο νησί κλούβες των ΜΑΤ μαζί με δύο αύρες, τα οχήματα ρίψης νερού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ αυξήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπιστούν εντάσεις που ενδεχομένως ξεσπάσουν από τους μετανάστες, τους πρόσφυγες ή τους κατοίκους. 

Αλαλούμ με τη στέγαση των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από τη Μόρια

Αύρες Λέσβος

Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων στη Λέσβο έχει στόχο να περιορίσει τις ανεξέλεγκτες μεταφορές μεταναστών, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται και άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό. 

Αποκάλυψη Star: Ύποπτα SMS για τη Μόρια εξετάζει η αστυνομία

Κλούβες Λέσβος 2

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όμως εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αφού είναι αδύνατον να γίνουν τεστ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. 

Πέτσας: Τα γεγονότα στη Μόρια εγείρουν σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας

Πρόσφυγες Μόρια 1

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης έως και χθες ξεσπούσαν συνεχώς φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των προσφύγων να αναγκαστεί να αποχωρήσει και να αναζητήσει αλλού καταφύγιο, όμως για την ώρα κοιμούνται στο δρόμο, σε χωράφια, σε εκκλησίες, ακόμα και σε νεκροταφείο.

Μόρια: Οδοφράγματα για να μη φτιαχτεί νέα δομή για τους πρόσφυγες

Πρόσφυγες Μόρια 2

Οι εικόνες προκαλούν θλίψη και οργή, καθώς άτομα κάθε ηλικίες, ηλικιωμένοι, γυναίκες, βρέφη και παιδιά κοιμήθηκαν στον δρόμο για τρίτη συνεχόμενη νύχτα.  

Μόρια: Οδοφράγματα για να μη φτιαχτεί νέα δομή για τους πρόσφυγες

Πρόσφυγες Μόρια 3

Στο λιμάνι του Σιγρίου έχει φτάσει το «Blue Star Chios», το οποίο φιλοξενεί 1.000 πρόσφυγες, ενώ αναμένονται και δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρθηκαν 406 ασυνόδευτοι ανήλικοι από τη Μόρια

Πρόσφυγες Μόρια 5

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από νεκροταφείο της Λέσβου, όπου οικογένειες προσφύγων βρήκαν καταφύγιο εκεί, προσπαθώντας να κοιμηθούν πάνω σε μνήματα. Κάποιοι άλλοι μπήκαν σε εκκλησία προκειμένου να περάσουν τη νύχτα.

Γεωργιάδης για Μόρια: Απέλαση σε όσους συμμετείχαν στα επεισόδια

Πρόσφυγες Μόρια 6

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στη Μόρια αντιδρούν έντονα στην επαναλειτουργία του ΚΥΤ, ενώ και οι ίδιοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν επιθυμούν να επιστρέψουν εκεί, αφού οι συνθήκες διαβίωσης ήταν απάνθρωπες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top