Μόρια: Οδοφράγματα για να μη φτιαχτεί νέα δομή για τους πρόσφυγες

Καζάνι που βράζει η Λέσβος

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λέσβο μετά από τις φωτιές που κατέστρεψαν το ΚΥΤ της Μόριας, με τους κατοίκους να τοποθετούν οδοφράγματα για να μην περάσουν μηχανήματα στη δομή, ώστε να την καθαρίσουν και να εγκαταστήσουν σκηνές, ώστε να μείνουν και πάλι εκεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. 

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρθηκαν 406 ασυνόδευτοι ανήλικοι από τη Μόρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι της Μόριας και όμορων κοινοτήτων, παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, απέκλεισαν τον δρόμο προς το ΚΥΤ, τοποθετώντας αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου. 

Οι κάτοικοι διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν επιθυμούν την εγκατάσταση των προσφύγων ξανά μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας ή σε δύο κλειστά στρατόπεδα του νησιού. 

Γεωργιάδης για Μόρια: Απέλαση σε όσους συμμετείχαν στα επεισόδια

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, χαρακτήρισε «ανεδαφικές και άστοχες» τις προτάσεις του κυβερνητικού κλιμακίου και απέρριψε τις προτάσεις. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζήτησε από την τοπική αυτοδιοίκηση να προτείνει τις κατάλληλες περιοχές, όμως νωρίτερα είχε διαρρεύσει σε τοπικά μέσα ότι τα κλειστά στρατόπεδα στην περιοχή Κλιτς Λάρσου και Λεμονού είναι τα επικρατέστερα.

Μήνυμα Μακρόν για Μόρια στα ελληνικά: Η Γαλλία θα δώσει ξανά το «παρών»

Ο καταυλισμός της Μόριας έχει καεί ολοσχερώς μετά και τη δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή, με αποτέλεσμα σχεδόν 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο. Ανάμεσά τους βρίσκονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη δομή, αλλά και ασυμπτωματικοί φορείς, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.

Χάος στη Μόρια: Το σχέδιο για την τύχη των μεταναστών την επόμενη μέρα

Επίσης ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν στήσει μπλόκα με κλούβες, αποκλείοντας τον δρόμο που οδηγεί από τη Μόρια στη Μυτιλήνη. 

Μόρια: Τι κρύβεται πίσω από τις φωτιές που κατέστρεψαν το ΚΥΤ

Τέλος λεωφορεία φτάνουν από το ΚΥΤ στον δρόμο που βρίσκονται οι πρόσφυγες με σκοπό να τους μεταφέρουν αρχικά στο Σίγρι, όπου έδεσε νωρίς σήμερα το πρωί, το πλοίο «Blue Star Chios» στο οποίο, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες στη Μυτιλήνη, θα στεγασθούν χίλια άτομα από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε δρόμους και χωράφια. 

Χίλιοι επίσης πρόσφυγες και μετανάστες θα στεγασθούν σε αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα στη Μυτιλήνη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top