Μήνυμα Μακρόν για Μόρια στα ελληνικά: Η Γαλλία θα δώσει ξανά το «παρών»

Συνάντηση Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Κορσική

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας και του ιδίου προς τη χώρα μας εξέφρασε γι’ ακόμη μια φορά ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στα social media, που ήταν γραμμένη στα ελληνικά. 

Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται...

Δημοσιεύτηκε από Emmanuel Macron στις Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

 

«Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη» σημειώνεται στην ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συναντά τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Κορσική, με αφορμή τη διάσκεψη Med7, στην οποία συμμετέχουν επίσης η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Μάλτα. Στο επίκεντρο της Med7 η τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα, Ελλάδα και Γαλλία υπογράφουν σήμερα συμφωνία αμυντικής συνδρομής. Μητσοτάκης και Μακρόν θα ανακοινώνουν ταυτόχρονα και την αγορά μιας μοίρας 18  γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ που θα εκτοξεύσουν την  αεροπορική ισχύ  της χώρας  σε συνδυασμό  με τα  F 16 και τα Μιράζ.

Ο κύβος ερρίφθη: Ελλάς - Γαλλία αμυντική συμμαχία! 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν εκφράζει τη στήριξή του στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα μας. Πριν από περίπου δύο μήνες είχε εκφράσει την αλλληλεγγύη του σε Ελλάδα και Κύπρο για το ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου, από μήνυμα που ήταν γραμμένο επίσης στην ελληνική γλώσσσα. 

Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια...

Δημοσιεύτηκε από Emmanuel Macron στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top