Ο κύβος ερρίφθη: Ελλάς - Γαλλία αμυντική συμμαχία! 

Η συμφωνία που θα υπογράψουν στις 10/9 Μακρόν και Μητσοτάκης  

Ο κύβος ερρίφθη:  Ελλάδα και Γαλλία  υπογράφουν την Πέμπτη συμφωνία αμυντικής συνδρομής. Στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κορσική Εμμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης  ανακοινώνουν ταυτόχρονα και την  αγορά μιας μοίρας 18  γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ που θα εκτοξεύσουν την  αεροπορική ισχύ  της χώρας  σε συνδυασμό  με τα  F 16 και τα Μιράζ.

Την Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν - Μισέλ: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Μέσα στην επόμενη χρονιά η Ελλάδα θα παραλάβει συγκεκριμένα από την Γαλλία 18 Ραφάλ με πλήρη εξοπλισμό πυραύλων και βομβών που πλήττουν στόχους από μεγάλες αποστάσεις, με συστήματα αποφυγής ραντάρ και πλήρως ψηφιακό κόκπιτ.

Πετούν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες έως και 2.220 χλμ/ωρα, σε ύψος μέχρι και 17.000 μέτρα  και με αυτονομία ως 1. 800 χιλιόμετρα ενώ μπορούν να ανεφοδιάζονται στον αέρα.

«Θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικά και η τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τα θέματα της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τη συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη στην Κορσική.   

Παραλήρημα Ερντογάν: Έλληνες και Γάλλοι θα πληρώσουν τίμημα!

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Ε.ΜΑΚΡΟΝ:  «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ» ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ

Οι Γάλλοι θα υπογράψουν  ότι θα συνδράμουν στην Ελλάδα σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα

Η συμφωνία για  αμοιβαία αμυντική συνδρομή θα είναι βασισμένη στο άρθρο 42 της ευρωπαϊκής συνθήκης που προβλέπει ότι αν κράτος μέλος δεχθεί επίθεση τα άλλα κράτη συνδράμουν με όλα τα μέσα αλλά και στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ  που ορίζει ότι η επίθεση εναντίον ενός συμμάχου σημαίνει επίθεση εναντίον όλων των συμμάχων

Γιατί το κάνει όμως αυτό ο Μακρόν; Γιατί είναι πεπεισμένος  ότι η νίκη του στις επόμενες γαλλικές εκλογές θα διασφαλιστεί μόνο αν δείξει ότι  είναι το αφεντικό  στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιδιώκει λοιπόν  είτε να αναμετρηθεί με τον Ερντογάν στην Λιβύη είτε να αναμετρηθεί μαζί του στο Καστελόριζο.

Η ελληνογαλλική συμφωνία θα περιλαμβάνει αύξηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και ελλιμενισμό γαλλικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top