Παραλήρημα Ερντογάν: Έλληνες και Γάλλοι θα πληρώσουν τίμημα!

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» απαντά η Αθήνα

Νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει την πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδας, αλλά και της Γαλλίας.

Με αφορμή την 98η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» σε βάρος των ελληνικών δυνάμεων στη Μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922, εξαπέλυσε απειλές και ύβρεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν.

Χαρακτήρισε «μη ικανούς κυβερνώντες» τους αρχηγούς των δύο χωρών και εξέφρασε την απορία αν οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία.

Γενί Σαφάκ: Εντολή για πυρ εάν ενοχληθεί το Oruc Reis

«Προκαλούμε! Αυτοί που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πληρώσει λόγω των μη ικανών κυβερνώντων τους;» δήλώσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι «στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

Νωρίτερα, ο Ερντογάν στο βιβλίο των επισκεπτών του μαυσωλείου του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα είχε γράψει ότι «η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών, που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες».

Παράλληλα, μίλησε και για εισβολείς δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αποτελεί σύμπτωση πως εκείνοι που προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο και εκείνοι που προσπάθησαν να εισβάλλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα, είναι οι ίδιοι εισβολείς».

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», λέει η Αθήνα

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η αποκλιμάκωση ή κυρώσεις» είναι η απάντηση της Αθήνας στο νέο παραλήρημα Ερντογάν. 

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, η Αθήνα δε στέκεται στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, καθώς είναι αντιφατικές αφού τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις.

Ωστόσο, τηρούν στάση αναμονής για να δουν τις επόμενες μέρες, αν η Τουρκία θα απικλιμακώσει εμπράκτως την κατάσταση στη Μεσόγειο. «Αλλιώς τον Σεπτέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.  

Πάντως, η ελληνική πλευρά επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, να αποχωρήσει ο τουρκικός στόλος από τη Μεσόγειο και να υπάρξει διάλογος με αποκλειστικό θέμα τη χάραξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top