Την Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν - Μισέλ: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Στην Κορσική θα κλειδώσουν οι λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν την έναρξη της Ευρωμεσογειακής Συνόδου, που συγκάλεσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο συμμετέχουν οι ηγέτες των 7 «μεσογειακών» χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου: Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία 

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, η οποία θα υπογραφεί ίσως και μέσα στον μήνα από τους δύο ηγέτες.

Οι απειλές Ερντογάν φέρνουν εξοπλιστικά 10 δισ. με Rafale και φρεγάτες

Στη συνάντησή τους πιθανότατα να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την πώληση γαλλικών όπλων, με την Αθήνα να επιθυμεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η αγορά αμυντικού εξοπλισμού από τη Γαλλία και κυρίως αυτή των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Σημειώνεται ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αφορά και στους τρεις Κλάδους (Πεζικό, Αεροπορία και Ναυτικό).

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα

Την ίδια ώφα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Μισέλ θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top