Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαδήλωση ενάντια στις μάσκες στα σχολεία

Η αστυνομία αναζητά δύο γυναίκες για αντίστοιχη διαδήλωση στο Ηράκλειο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Κεραμέως: Η χρήση μάσκας είναι πλήρως τεκμηριωμένη από τους ειδικούς

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Δύο γυναίκες αναζητά η αστυνομία στο Ηράκλειο Κρήτης

Παράλληλα και στο Ηράκλειο Κρήτης παρενέβη εισαγγελέας για την μη τήρηση των μέτρων και η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη δύο γυναικών, που φέρονται να είναι διοργανώτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών οι οποίες και αναζητούνται, μετά και τον σχηματισμό της δικογραφίας. 

Μητσοτάκης: Η μάσκα δουλεύει όταν τη φοράμε όλοι

Σημειώνεται ότι ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Λάρισα, Πάτρα, Λαμία κ.ά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top