Κορωνοϊός: Έντονος προβληματισμός για το ρεκόρ κρουσμάτων

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική

Έντονος είναι ο προβληματισμός σε κυβέρνηση και ειδικούς για την διασπορά του κορωνοϊού.

Ο ιός ξεπέρασε το «φράγμα» των 9.000 κρουσμάτων, με τον Αύγουστο να αποδεικνύεται ο χειρότερος μήνα για την εξάπλωση του κορωνοϊού, αφού καταγράφθηκαν 4.643 νέα περιστατικά, όταν από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης μέχρι και την 31η Ιουλίου ο συνολικός αριθμός ήταν 4.477.

«Έσπασαν» κάθε ρεκόρ τα κρούσματα στη χώρα - Ανακοινώθηκαν 293 νέα

Χθες σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 293 νέα κρούσματα, ενώ είχαμε και ρεκόρ σχεδόν 5 μηνών με 6 καταγεγραμμένους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες.

Διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς παραμένουν 34 συμπολίτες μας (54,8% είναι άτομα 65 ετών και άνω), ενώ καταγράφηκαν χθες και 35 νέες εισαγωγές για νοσηλεία.

Η Αττική και πάλι βρίσκεται στο κόκκινο με περισσότερα από 100 κρούσματα, εκ των οποίων μόνο τα 18 συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μία σχετική έξαρση της μεταδοτικότητας από ασυμπτωματικά άτομα.

Την ίδια ώρα, μεγάλη φαίνεται πως είναι η διασπορά και στη Θεσσαλονίκη, με 54 νέα περιστατικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Παράλληλα, όμως, είχαμε διασπορά σε 30 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, γεγονός που επίσης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Οι λοιμωξιολόγοι καλούν τους αδειούχους του Αυγούστου να κάνουν τεστ για κορωνοϊό μόλις επιστρέψουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, διαφορετικά συνιστούν να αυτοαπομονώνονται και να μην έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την αύξηση των κρουσμάτων, αφού αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα των ελέγχων, που θα διενεργηθούν σε αδειούχους που επέστρεψαν από διακοπές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top