Κορωνοϊός: «Να μη νοσηλεύονται στο ΕΣΥ για Covid όσοι δεν τον πιστεύουν»

Τι είπε στο Star ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Στέλιος Χατζηπαναγιώτου

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου, Βιοπαθολόγος, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου στο Αιγινήτειο. 

Μαγιορκίνης: «Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να σιγοβράζει»

Αναφερόμενος στη δήλωσή του σχετικά με την πιθανή νοσηλεία των ασθενών στο ΕΣΥ που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, ο κ. Χατζηπαναγιώτου είπε πως πρόκειται για ένα σχήμα λόγου, όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ επικίνδυνοι.

«Θέλω να τονίσω ότι δεν είναι ώρα για ανώριμες συμπεριφορές. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο με έναν ιό που δε ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανοσία απέναντι στον ιό, ο κ. Χατζηπαναγιώτου δήλωσε πως υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά. «Υπάρχουην άνθρωποι που έχουν περάσει ελαφρά την ασθένεια και έχουν αντισώματα και άλλοι που την πέρασαν πιο βαριά και δεν έχουν ανοσία».

Κορωνοϊός: 168 νέα κρούσματα στη χώρα - Ένας νεκρός

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο καθηγητής είπε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι πολύ επιφυλακτικός. 

«Έχουμε δύο εμβόλιο που επικρατούν και είναι με μια νέα τεχνολογία» σημείωσε. Όπως είπε ο ίδιος, τα εμβόλια βρίσκονται ακόμα στη φάση 3 και είναι πολύ επιπόλαιο να λέμε ότι θα έχουμε το εμβόλιο πολύ σύντομα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top