Μαγιορκίνης: «Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να σιγοβράζει»

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται να έχει περιοριστεί

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00, μετά την έκρηξη νέων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. 

Κορωνοϊός: 168 νέα κρούσματα στη χώρα - Ένας νεκρός

«Σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, στις 25 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη», είπε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στις αρχές Αυγούστου φαίνεται ότι έχει περιοριστεί, σημείωσε, όμως αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό. «Φαίνεται ότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγούσε σύμφωνα με μοντέλα σε παραπάνω από 400 ανά ημέρα έχει περιοριστεί», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Επισήμανε μάλιστα, ότι αυτή η ανακοπή της αύξησης των κρουσμάτων έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικευμένης χρήσης μάσκας καθώς και της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές.

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές

Παρόλα αυτά, ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει υπερβεί τους 20 από τις αρχές Αυγούστου. Σήμερα σε ΜΕΘ βρίσκονται 31 συμπολίτες μας.

Ο κορωνοϊός «εξακολουθεί να σιγοβράζει»

«Η επιβράδυνση ήρθε σχετικά νωρίτερα από την εκδήλωση ενός πλήρους δεύτερου κύματος» συνέχισε, αλλά τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να έχει αυξητική τάση.

Ο κορωνοϊός «εξακολουθεί να σιγοβράζει» είπε ο κ. Μαγιορκίνης και εξήγησε ότι ο ιός δε μεταδίδεται ομοιόμορφα και ακολουθεί δυναμική υπερμετάδοσης, κάτι που σημαίνει πως ένας μικρός αριθμός θετικών στον κορωνοϊό, μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πολλά άτομα.

Λίγο πριν την έναρξη της ενημέρωσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και έναν θάνατο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 8.987 και οι νεκροί έφτασαν τους 243. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top