Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές

Τι είπε ο κ. Βατόπουλος - Ανησυχία για νέα αύξηση κρουσμάτων

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες αναμένουν οι επιστήμονες λόγω της επιστροφής των πολιτών από τις καλοκαιρινές διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Κορωνοϊός: Ανησυχία στους επιστήμονες μετά τα περιστατικά επαναμόλυνσης

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, το βασικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα για τις αποστάσεις, το πλύσιμο χεριών και κυρίως τη χρήση μάσκας.

Τόνισε, επίσης, πως ο ΕΟΔΥ ίσως θα πρέπει να ενημερώσει καλύτερα για τις περιοχές στις οποίες υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να το γνωρίζουν όσοι πήγαν σε αυτές. 

«Βόμβα» κορωνοϊού γάμος στην Κοζάνη – Εντοπίστηκαν 22 κρούσματα

«Οι άνθρωποι που θα γυρίσουν από τις περιοχές που είχαν παρατηρηθεί κρούσματα, είναι εντός εισαγωγικών "υψηλού κινδύνου". Σε αυτό το σημείο ίσως θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να κάνει μια καλύτερη ενημέρωση για το σε ποιες περιοχές υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να το ξέρει ο κόσμος», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, όσοι βρέθηκαν σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μια εβδομάδα έως 15 ημέρες, να χρησιμοποιούν μάσκα, να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top