Φωτιά στη Μάνη: Δύο τα πύρινα μέτωπα - Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί

Έχει κλείσει ο δρόμος από και προς το Γύθειο- Άνεμοι 6 μποφόρ στην περιοχή

Δείτε στο βίντεο τις τελευταίες εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο στη Μάνη.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε δασική έκταση στην ανατολική Μάνη και συγκριμένα στην περιοχή Λαγκαδά, η οποία βρίσκεται μεταξύ Αρεόπολης και Γύθειου, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Μάλιστα, για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Star Γιώργος Βότσκαρης που βρίσκεται στο σημείο, ο δρόμος έχει κλείσει και δεν μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από το Γύθειο στην Αρεόπολη ή και το αντίθετο. 

Μεγάλες υλικές ζημιές - Κάηκαν δεκάδες στρέμματα γης

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Γιώργος Βότσκαρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κάτοικοι στην περιοχή μιλάνε για μια μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς η πύρινη λαίλαπα έχει καταστρέψει δεκάδες στρέμματα γης, αλλά και ζώα. Επίσης, κατακάηκαν δεκάδες εγκαταλελειμμένα, παλιά σπίτια.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στο σημείο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Επιχειρούν από αέρος και 7 αεροσκάφη.

Μάλιστα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εφοδιάζονται με νερό από τον κόλπο του Οιτύλου, όπου υπάρχουν λουόμενοι προκειμένου ο ανεφοδιασμός να γίνεται γρήγορα και να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να την περιορίσουν. Οι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top