Ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των φρεγατών «ΛΗΜΝΟΣ» και Kemal Reis

Το επεισόδιο συνέβη στις 12 Αυγούστου

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη σύγκρουση της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis είδε την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας. Στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα η ζημιά που υπέστη το τουρκικό πλοίο, εξαιτίας του λανθασμένου ελιγμού του Τούρκου Κυβερνήτη. 

Αποχωρεί το Kemal Reis μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «Λήμνος»

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση των δύο φρεγατών στις 12 Αυγούστου, φωτογραφία αποτύπωσε το «λαβωμένο» στην πίσω δεξιά του πλευρά το τουρκικό πλοίο, που συνέχισε να πλέει με μια μεγάλη τρύπα.  

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis ήρθε από τα αριστερά της ελληνικής για να της κόψει το δρόμο. Όμως ο Κυβερνήτης του «ΛΗΜΝΟΣ», αντιπλοίαρχος Σαλιάρης, συνέχισε κανονικά την πορεία του. Αποτέλεσμα ήταν η πλώρη της ελληνικής φρεγάτας να χτυπήσει στο σημείο που βλέπετε την τουρκική και να της προκαλέσει σημαντική ζημιά.   

Παραλίγο θερμό επεισόδιο μεταξύ ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας

Νέα πρόκληση Τσελίκ 

Οι άνθρωποι του Ερντογάν πάντως συνεχίζουν τις εμπρηστικές δηλώσεις. Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ προέβη σε ένα ακόμα παραλήρημα.

«Η Ελλάδα παίζει λάθος το παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνούν το μέγεθός της. Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι που παίζετε, μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας», ανέφερε. 

Ισχυρή αμερικανική παρουσία στη Σούδα 

Στη Σούδα, μετά τη χθεσινή άφιξη του γιγαντιαίου αμερικανικού ελικοπτεροφόρου «ΧΕΡΣΕΛ ΓΟΥΝΤΙ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ», το πρωί της Τετάρτης κατέπλευσε και το εντυπωσιακό αμερικανικό καταμαράν “Trenton”, το οποίο βρίσκεται σε αποστολή στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο. 


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top