Παραλίγο θερμό επεισόδιο μεταξύ ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας

Τα δύο πλοία ακούμπησαν από λάθος του Τούρκου κυβερνήτη

Οι επικίνδυνοι ελιγμοί μιας τουρκικής φρεγάτας μπροστά από τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», παραλίγο να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, νότια του Καστελόριζου.

Τα δύο πλοία ακούμπησαν, με το τουρκικό να παθαίνει σοβαρές ζημιές και το ελληνικό να βγαίνει αλώβητο.  

Ερντογάν: «Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις θα απαντήσουμε»

Το περιστατικό έγινε την Τετάρτη. Οι ελληνικές φρεγάτες συνέχισαν να παρακολουθούν στενά την τουρκική αρμάδα. Ο Κυβερνήτης του «ΛΗΜΝΟΣ» αντιπλοίαρχος, Ιωάννης Σαλιάρης, ακολούθησε σταθερή πορεία και δεν έχασε από τα μάτια του το Oruc Reis.  

Η φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» που συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό, άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα το ελληνικό πλοίο. Σε απόσταση περίπου 450 γιάρδες από το «ΛΗΜΝΟΣ», ο Τούρκος κυβερνήτης έκανε επικίνδυνο ελιγμό και άλλαξε ξαφνικά πορεία. Η ελληνική φρεγάτα χτύπησε με την πλώρη το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας. 

Σοβαρές ζημιές υπέστη η τουρκική φρεγάτα

Από το χτύπημα, η τουρκική φρεγάτα υπέστη σημαντικές ζημιές, ενώ το ελληνικό σκάφος δεν έπαθε το παραμικρό και μάλιστα πήρε μέρος στην άσκηση με τους Γάλλους στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX. 

Τσαβούσογλου: «Μην προκαλεί το Oruc Reis η Ελλάδα, θα πάρει απάντηση»

Ο αντιπλοίαρχος Σαλιάρης, είχε μιλήσει στον Λάμπρο Δεμερτζή, όταν ήταν κυβερνήτης πριν μερικά χρόνια στην πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος». Τότε είχε περιγράψει την τρομερή ισχύ πυρός που διέθετε το πλοίο του. 

Επίσκεψη Ακαρ στην «πληγωμένη» φρεγάτα του

Την ίδια στιγμή, ο Χουλουσί Ακάρ επισκέφτηκε σήμερα τη ναυτική βάση στο Γκολτσούκ, προφανώς για να δει από πρώτο χέρι τις ζημιές που υπέστη το «Κεμάλ Ρέις» στην επαφή του με το «ΛΗΜΝΟΣ».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top