Τσαβούσογλου: «Μην προκαλεί το Oruc Reis η Ελλάδα, θα πάρει απάντηση»

Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου η τουρκική προκλητικότητα θα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συντηρεί την ένταση με νέες εμπρηστικές δηλώσεις. 

Δένδιας: Να καταλάβει η Τουρκία πως οι προκλήσεις της θα έχουν συνέπειες

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του τόνισε πως «η Ελλάδα δε θα πρέπει να προκαλεί το Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο, όπως έκανε στο παρελθόν, διαφορετικά θα πάρει απάντηση».

Κάλεσε ακόμα την ΕΕ να μην… «παραχαϊδεύει» την Ελλάδα, αλλά να υποστηρίξει τη διπλωματία και την κοινή λογική.

Βαρβιτσιώτης: Καμία συζήτηση με Τουρκία, εάν δεν αποσύρει τα πλοία της

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι θα πρέπει να απέχει από βήματα που θα κλιμακώσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ανακοίνωσε τέλος ότι η Ελβετία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη διαμάχη στην ανατολική Μεσόγειο και σημείωσε πως η Τουρκία έχει αποδεχθεί κατ’ αρχήν την πρόταση. 

Σήμερα το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Τι περιμένει η Ελλάδα

Επίσης σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου απέστειλε την Πέμπτη στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και στον ύπατο εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ επιστολές για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις θέσεις της Τουρκίας. 

Στις επιστολές αυτές γίνεται αναφορά για μονομερή βήματα και συμμαχίες της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, παρά τις εκκλήσεις για συνεργασία και διάλογο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top