Κορωνοϊός: Θετικοί επτά γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Τους 16 έφτασαν οι υγειονομικοί που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στα δύο νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ και στο «Παπαγεωργίου», καθώς όπως έγινε γνωστό ακόμα επτά γιατροί και νοσηλευτές του ΑΧΕΠΑ βρέθηκαν θετικοί το μεσημέρι της Τρίτης.

Αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό

Το γεγονός γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ακόμα εννέα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Παπαγεωργίου βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Κορωνοϊός: 6 οι θετικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Το αίτημα του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ζητά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να υποβάλλονται σε τεστ όλοι όσοι εισάγονται στα νοσοκομεία.

Κορωνοϊός: Στους 231 οι νεκροί - Κατέληξε 63χρονος στο «Αττικόν»

Όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία «o αριθμός των υγειονομικών που νοσούν το μήνα Αύγουστο είναι... 59. Εκτός από τους επτά του ΑΧΕΠΑ, θετικός είναι ένας συνάδελφος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και ένας στο Κέντρο Υγείας Σπάτων. Οι νοσούντες υγειονομικοί γίνονται περισσότεροι με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι στη κορύφωση της πανδημίας (Μάρτιο, Απρίλιο). Υπάρχουν νοσοκομειακές εστίες. Για να ελεγχθούν χρειάζεται βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας και τακτικά προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό. Χορηγείται μια μάσκα το οκτάωρο που σε δυο ώρες είναι ακατάλληλη και ένα ζευγάρι γάντια... κομμωτηρίου για όλο το οκτάωρο. Αν είναι δυνατόν!».

Χαρδαλιάς: Το 83% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι εγχώρια

Στο νοσοκομείο του Ρίου «ξέφυγε» περιστατικό κορωνοϊού

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλάει ακόμη και για το νοσοκομείο του Ρίου, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, «όπου ξέφυγε περιστατικό κορωνοϊού και νοσηλεύτηκε στη δερματολογική κλινική ως χειρουργικό περιστατικό. Έξι εργαζόμενοι τραυματιοφορείς και νοσηλευτές σε καραντίνα. Τα ύποπτα κρούσματα στα ΤΕΠ αντιμετωπίζονται σε ακατάλληλο χώρο. Περνάνε μπροστά από άλλα επείγοντα περιστατικά. Η Διοίκηση άφαντη. Επιτακτική ανάγκη όλοι οι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ».

ΠΟΥ: Κύριοι μεταδότες του κορωνοϊού οι ασυμπτωματικοί ηλικίας 20-40 ετών

Θετικός στον κορωνοϊό ο διοικητής του νοσοκομείου του Κιλκίς

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από διακοπές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο στο πλαίσιο μοριακού ελέγχου PCR που πραγματοποιείται σε υγειονομικούς υπαλλήλους που επιστρέφουν από άδεια, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όντας πλήρως ασυμπτωματικός και προτού επιστρέψει στα καθήκοντά του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top