Αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό

Κοντοζαμάνης: Σήμερα προέχει η ευλαβική τήρηση των μέτρων

«Σήμερα προέχει η ευλαβική τήρηση των μέτρων. Πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής», υπογράμμισε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγείας. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι κλίνες ΜΕΘ, η επάρκεια σε φαρμακευτική αγωγή, τα εμβόλια, όταν θα είναι έτοιμα. Ενισχύσαμε τις δομές υγείας με προσωπικό, από τον Μάρτιο πάνω από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών. 1.000 και πλέον μόνιμοι γιατροί διάφορων ειδικοτήτων. Αρχές Σεπτέμβρη 400 νέες θέσεις, οι μισές θα αφορούν τις ΜΕΘ. 1.650 επαγγελματίες νοσηλευτές και 600 νοσηλευτές δημόσιας υγείας», είπε ο υφυπουργός Υγείας.

Όπως είπε, «αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια. Παραμένει ο αριθμός κλινών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τόσο των ύποπτων όσο και των επιβεβαιωμένων. Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς».

Χαρδαλιάς: Το 83% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι εγχώρια

Ειδικά για τις ΜΕΘ, είπε πως η κυβέρνηση παρέλαβε τον Ιούλιο 557 κλίνες εντατικής θεραπείας και «έναν χρόνο μετά είμαστε στις 901 λειτουργικές και θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ. Αναπτύχθηκαν 1017 κλίνες εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εργαζόμαστε εντατικά στην υλοποίηση νέων κλινών σε ΜΕΘ, από τις δωρεές».

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινή προμήθεια από την ΕΕ της ρεμντεσιβίρης. Η πτήση της καλύπτεται από πόρους της ΕΕ. Ήδη η χώρα έχει παραλάβει 178 φιαλίδια και υπάρχουν περίπου 85 σε νοσοκομεία. Έχουμε επάρκεια στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται. Για το εμβόλιο, η ΕΕ διαπραγματεύεται για την κοινή προμήθεια. Μας εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του κόστους και έγκαιρη πρόσβαση στα εμβόλια. Αν όλα πάνε καλά οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του 2020», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε και σε όσους κάνουν σενάρια για απόκρυψη στοιχείων: «Θέλω να είμαι σαφής. Καθημερινά ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει όλα τα κρούσματα της χώρας και την επιδημιολογική έκθεση με πληθώρα στοιχείων. Κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες, ούτε να αποκρύψει στοιχεία. Αυτά που γράφονται περί εξυπηρέτησης συμφερόντων τα θεωρώ ανάξια σχολιασμού. Παρείχαμε έγκυρη ενημέρωση, δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα και δεν θα το κάνουμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top