Πυρκαγιές σε Μεσολόγγι και Ηράκλειο Κρήτης

Ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα

πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης, στο όρος Τσούτσουρου και κοντά στο χωριό Δεμάτι.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια

Άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική με ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 πυροσβεστικά οχήματα, 6 βοηθητικές υδροφόρες, 3 πεζοπόρα τμήματα των 15 ανδρών, 46 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου. 

Αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Δημοσθένης Μπαντουράκης, οι δυνάμεις έχουν θέσει τη φωτιά σε μερικό έλεγχο. Όπως τόνισε, «με τις προσπάθειες τόσο των επίγειων όσο και του ελικοπτέρου που συνεπικουρεί στην κατάσβεση, στην περιοχή της κορυφογραμμής με τον Τσούτσουρο, σε λίγη ώρα πιστεύουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Αν και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων που δρουν σε περιοχή κυρίως χορτολιβαδική, ενώ κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για το χωριό Δεμάτι και ούτε απειλούνται σπίτια.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός σήμερα 15 Αυγοούστου, όπως επισήμανε ο κ. Μπαντουράκης και χρειάζεται αυτές τις ημέρες γενικά προσοχή.

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση: Καίει από τις 7 το πρωί

Φωτιά-Μεταμόρφωση: Οδηγίες στους πολίτες για την προστασία της υγείας τους

Μεσολόγγι: Φωτιά σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου και σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα, του δήμου Μεσολογγίου, όμως πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top