Φλώρινα: Έχασε τη μάχη ο 16χρονος που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια

Ο οργανισμός του δε δέχτηκε το μόσχευμα

Θλίψη τόσο στη Φλώρινα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον 16χρονο μαθητή, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια και το μεσημέρι της Πέμπτης κατέληξε. 

Μεταμόσχευση ήπατος για τον μαθητή που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός χθες Τετάρτη υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος στην Γερμανία και ενώ αρχικά η κατάστασή του ήταν σταθερή, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, ο οργανισμός του δε δέχτηκε το μόσχευμα και σήμερα το μεσημέρι κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο μαθητής μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας. 

Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί με αποτέλεσμα να καταλάβουν πως πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. 

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Φλώρινα στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε κι έτσι με ειδική πτήση, διασωληνωμένος και με συνοδεία γιατρού, ο μαθητής μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο του Μονάχου στη Γερμανία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top