Μεταμόσχευση ήπατος για τον μαθητή που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια

Υπέστη τοξικό σοκ - Μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στο Μόναχο

Κρίσιμη είναι η κατάσταση ενός 16χρονου μαθητή από το Βαρικό Φλώρινας, ο οποίος έπαθε δηλητηρίαση μετά από την κατανάλωση άγριων μανιταριών. Μάλιστα, η κατάστασή του είναι τόσο σοβαρή που ίσως να χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος. 

Ο μαθητής μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας. 

Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί με αποτέλεσμα να καταλάβουν πως πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. 

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Φλώρινα στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε κι έτσι με ειδική πτήση, διασωληνωμένος και με συνοδεία γιατρού, ο μαθητής μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο του Μονάχου στη Γερμανία. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 16χρονος μαζί με τον πατέρα του και έναν φίλο τους μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία και κατανάλωσαν. 

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Βαρικού σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, προετοιμάζουν πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να υποστηριχτεί η νοσηλεία του νεαρού μαθητή. 

Η μητέρα του, που το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στην Γερμανία, ήταν αυτή που δρομολόγησε όλες τις ενέργειες ώστε να μεταφερθεί το παιδί της σε νοσοκομείο της γερμανικής πόλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top