Ξεκινά το μίνι κύμα καύσωνα - Πού θα χτυπήσουν τα 40άρια σήμερα

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για όλη τη χώρα

Το μίνι κύμα καύσωνα που αναμένεται από σήμερα, με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, έχει ήδη γίνει αισθητό! Σύμφωνα με τις προγνώσεις θα κρατήσει έως και το Σάββατο 1η Αυγούστου και η κορύφωσή του αναμένεται την Παρασκευή.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Ο καιρός θα είναι αίθριος, καλός και αρκετά ζεστός σήμερα, με τη θερμοκρασία να σημειώσει νέα μικρή άνοδο, που τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάνει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. 

Καύσωνας προ των πυλών – Έρχεται καυτό τριήμερο με 40άρια!

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 και στα ανατολικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ  
Καιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 ως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  
Καιρός: Αίθριος.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.   Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Αίθριος.  Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ  
Καιρός: Aίθριος.  Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-07-2020  
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top