Πόσο κοστίζει μία σουίτα σκύλου με ψηφιδωτή πισίνα; - Τιμές και για γατάκια

Ξενοδόχοι κατοικίδιων στο star.gr: Πώς ο Covid έκοψε τις διακοπές των ζώων

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Αβραμίδη προέδρου της ΠΑΣΙΖΕΔ και ιδιοκτήτη του Avra Farm

Σχεδόν οι μισοί είναι οι ιδιοκτήτες που θα επιλέξουν ένα pet hotel για να αφήσουν φέτος στις διακοπές τους το κατοικίδιό τους. Καθώς βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον εσωτερικό τουρισμό, βαριά λαβωμένος από τον κορωνοϊό και τις συνέπειές του εμφανίζεται ο κλάδος των ξενοδόχων που φιλοξενούν ζωάκια.

«Η πτώση του τζίρου αγγίζει ακόμη και το 50%», ανέφερε μιλώντας στο star.gr ο Κυριάκος Αβραμίδης πρόεδρος της ΠΑΣΙΖΕΔ, των αδειοδοτημένων δηλαδή από το ελληνικό δημόσιο ξενοδόχων για μικρά ζώα και ιδιοκτήτης του Avra Farm. 

Καλό στην ψυχολογία κάνει, η ενασχόληση με τα ζώα συντροφιάς

Ενδεικτικό είναι ότι αν και ο ίδιος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες για κατοικίδια στην Ευρώπη με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 350 κατοικίδια την ημέρα, οι κρατήσεις για τον φετινό Αύγουστο ανέρχονται σε μόλις 150. 

Όπως εξήγησε, αφενός ο κόσμος φοβάται τον κορωνοϊό, ενώ αφετέρου η οικονομική κρίση που ξέσπασε λόγω της πανδημίας τον κρατούν φέτος το καλοκαίρι σπίτι του, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να αφήσει τα ζωάκια του για φύλαξη.

Σπίτι «κολαστήριο» για ζώα στο Μοσχάτο: Βρέθηκαν δεκάδες πτώματα

Την ίδια ώρα, σημαντικά ψαλιδισμένες είναι και οι ημέρες διαμονής των κατοικίδιων όσων επιλέξουν τελικά να τα «στείλουν διακοπές». 

«Φέτος οι κρατήσεις κυμαίνονται από επτά έως 15 ημέρες, όταν πέρυσι το καλοκαίρι έφταναν ακόμη και 20 και 30 ημέρες. Πλέον πάρα πολλοί ζητούν και πενθήμερα, τριήμερα ή Σαββατοκύριακα», σημείωσε ο κ. Αβραμίδης.

Αν και η τιμή του δωματίου μπορεί να διαφέρει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, συνήθως ξεκινά από τα 15 ευρώ και φτάνει στα 20, ανάλογα με το μέγεθος του ζώου ή τις παροχές.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΙΖΕΔ, όταν ένα ζωάκι είναι μεγαλόσωμο σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο από τα 8 τμ που προβλέπει ο νόμος.

Απίστευτο: Μετατρέπει τα ελαστικά των αυτοκινήτων σε...

«Δηλαδή ένα Λαμπραντόρ ή ένα Ντόγκο Αρτζεντίνο θέλει τουλάχιστον 15 τμ για να μπορέσει να κινηθεί. Στα παράνομα ξενοδοχεία, ό,τι θέλουν κάνουν και δεν κόβουν και απόδειξη», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε ο κ. Αβραμίδης υπάρχουν και προσφορές από τις επιχειρήσεις του κλάδου, για προκρατήσεις που ξεκινούν από τον Απρίλιο για το καλοκαίρι, οι οποίες μπορεί να φτάσουν το 40- 50% της αρχικής τιμής για ένα δωμάτιο.

ΕΙΝΑΠ στο star.gr: «Μάσκες και στα πάρτι- Nα τις φοράμε και να χορεύουμε»

Πόσο κοστίζει μία σουίτα σκύλου;

Όπως και στα ξενοδοχεία, το πιο ακριβό δωμάτιο σε ένα ξενώνα ζώων, είναι η σουίτα. Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμίδης είναι όλη με πλακάκι και μάρμαρο, ενώ περιλαμβάνει και ατομική πισίνα με ψηφίδα περίπου 2,5 τμ, η οποία όμως δεν είναι πολύ βαθιά για να μη πνιγεί το ζώο. 

Οι σουίτες είναι από 35 έως και 40 τμ, το κόστος μίας διανυκτέρευσης είναι περίπου στα 30 ευρώ, ενώ τις προτιμούν κυρίως οι ξένοι που φέρνουν τα ζωάκια τους από το εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συμπλήρωσε όλα τα δωμάτια ξεκινούν από τα 12 τμ. και έχουν 3 μέτρα ύψος. Διαθέτουν ατομική τουαλέτα και μαρμάρινο δάπεδο σε λευκό χρώμα ούτως ώστε αν το ζωάκι χτυπήσει ή του έρθει περίοδος να γίνει άμεσα αντιληπτό το αίμα, προκειμένου να ειδοποιηθεί ο κτηνίατρος.

ΠΟΥ: Μόλυνση από μινκ- Ίσως τα πρώτα κρούσματα μετάδοσης από ζώο σε άνθρωπο

Οι παροχές του κάθε ξενοδοχείου μπορεί να διαφέρουν από μονάδα σε μονάδα, καθώς εφαρμόζουν χωριστή οικονομική πολιτική.

Όπως εξήγησε ο κ. Αβραμίδης στην τιμή του δωματίου περιλαμβάνεται το φαγητό του ζώου, ο κτηνίατρος σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, η εξωτερική αποπαρασίτωσή του όσο διάστημα μείνει στο χώρο, το μπάνιο στην κοινόχρηστη πισίνα αν γνωρίζει κολύμπι, καθώς και η δωρεάν παραλαβή και παράδοσή του, από το χώρο του ιδιοκτήτη.

Θερινές εκπτώσεις: Πού κυμαίνονται οι τιμές - Τι «φεύγει» περισσότερο

Δωμάτια για γάτες, τρωκτικά και πουλιά

Την ίδια στιγμή, φτηνότερα κοστίζει η διαμονή σε ένα pet hotel για όσους έχουν «για συντροφιά» ένα γατάκι. 

«Οι τιμές σε αυτή την περίπτωση κυμαίνονται από 13 έως 15 ευρώ καθώς χρειάζονται άλλες υποδομές, κλειστά δωμάτια και κλιματισμός» εξήγησε ο κ. Αβραμίδης, σημείωνοντας ότι στην Αττική υπάρχουν μόνο 3- 4 ξενοδοχεία που να μπορούν να φιλοξενήσουν γάτες.

Πόσο αναγκαία είναι η συστηματική άσκηση για το κατοικίδιό μας;

Όπως πρόσθεσε, οι περισσότεροι φέρνουν μικρά σκυλάκια, καθώς ο κόσμος φαίνεται να τα προτιμάει γιατί βολεύονται εύκολα μέσα στα διαμερίσματα, τα έχει για παρέα και προσφέρονται για «συναγερμό», αφού αν κάποιος πάει να παραβιάσει την πόρτα αυτά γαυγίζουν. 

Εκτός από σκύλους και γάτες, στο δικό του ξενοδοχείο μπορούν να φιλοξενηθούν και παπαγαλάκια, καναρίνια αλλά και τρωκτικά όπως ινδικά χοιρίδια και τσιντσιλά.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις οι τιμές είναι ακόμη πιο χαμηλές, γύρω στα 10 ευρώ την ημέρα, γιατί τα ζώα αυτά καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο», σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για να φιλοξενηθεί κατοικίδιο σε ένα ξενοδοχείο ζώων, είναι να είναι υγειές και να έχει κάνει όλα του τα εμβόλια.

Σκύλος ακροβάτης κλέβει καρδιές

Ζητούν να μπει τέλος στα παράνομα pet hotel

Αν και τα μέλη του συλλόγου ξενοδόχων για μικρά ζώα είναι μόλις 38, σύμφωνα με τον κ. Αβραμίδης υπάρχουν πάρα πολλές πανσιόν- ζώων που λειτουργούν παράνομα ανά την επικράτεια. 

«Ο καθένας στο σπίτι του χωρίς να έχει άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, τα προσόντα και τα εχέγγυα αναλαμβάνει να φυλάει ένα ζωάκι, ελέω θεού», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κλάδος ζητάει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λάβει θέση απέναντι σε όσους λειτουργούν παράνομα, καθώς μεταξύ άλλων φτάνουν στο Σύλλογο καταγγελίες για ζώα που επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τους δαγκωμένα ή χάνονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top