Καλό στην ψυχολογία κάνει, η ενασχόληση με τα ζώα συντροφιάς

Σε όσους είναι κατ' οίκον περιορισμό, λόγω κορωνοϊού

σκυλάκια

Ευκαιρία για όσους έχουν τετράποδους φίλους να ασχοληθούν περισσότερο μαζί τους προσφέρει ο περιορισμός κατ' οίκον, λόγω του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι πάσχουν από άσθμα και ΧΑΠ

Παράλληλα θετικά χαρακτηρίζονται και τα αποτελέσματα της ενασχόλησης αυτής στην ψυχολογική κατάσταση των πολιτών.
«Η φροντίδα των ζώων και ο χρόνος που περνούμε μαζί τους, μας βοηθά να μειώσουμε το στρες και τον φόβο που αισθανόμαστε λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) Αντώνης Ζαβέρκος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζαβέρκος, η παραμονή στο σπίτι εξασφαλίζει στον καθένα περισσότερο χρόνο για τα κατοικίδια, τα οποία με τη σειρά τους ανταποδίδουν την αγάπη που δέχονται με γενναιοδωρία και βοηθούν σημαντικά τους ιδιοκτήτες τους να αποβάλλουν το άγχος που λογικά αισθάνονται αυτόν τον καιρό.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα ζώα που έχουν πληγεί από τις φωτιές

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ότι όσοι φροντίζουν και τα αδέσποτα ζώα μεριμνώντας για την τροφή τους, δείχνουν τις τελευταίες μέρες ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ανταποκρινόμενοι και στις σχετικές εκκλήσεις του ΣΥΠΠΑΖΑΘ. «Μετά το "μένουμε σπίτι", δώσαμε οδηγίες στους φιλόζωους, μεμονωμένα άτομα και συλλόγους, να βγαίνουν τακτικότερα και να αφήνουν περισσότερη ξηρά τροφή αλλά και νερό στα σημεία όπου πήγαιναν νωρίτερα.
Δεν υπάρχει κάποια κεντρική οδηγία από την κτηνιατρική υπηρεσία ή το υπουργείο, ωστόσο αναλάβαμε τη σχετική πρωτοβουλία στην περιοχή των Δήμων Θερμαϊκού, Θέρμης και Καλαμαριάς», προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top