Σπίτι «κολαστήριο» για ζώα στο Μοσχάτο: Βρέθηκαν δεκάδες πτώματα

Τα βασανιστήρια, οι κρεμάλες και τα λείψανα

Την εικόνα του σπιτιού περιγράφει στο star.gr η Σοφία Κρομμυδάκη, πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου Μοσχάτου - Ρέντη 

Το σπίτι του τρόμου ανακαλύφθηκε στο Μοσχάτο, όπου μετά από καταγγελίες κατοίκων ο Δήμος και η Αστυνομία βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα. Παντού βρώμα και δυσωδία, λείψανα νεκρών ζώων, πτώματα σκύλων και γατιών διάσπαρτα παντού, δεκάδες ζώα υποσιτισμένα και βασανισμένα. 

Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία, όπου εδώ και αρκετό καιρό η δυσοσμία ήταν αφόρητη, ενώ οι κραυγές των σκύλων και των γατιών μέσα από τα ερμητικά κλειστά παράθυρα προκαλούσαν ανατριχίλα σε κατοίκους και περαστικούς. 

Συγκεκριμένα, μέσα στο σπίτι βρέθηκαν έντεκα σκυλιά και περισσότερες από είκοσι γάτες. Τα ζώα ήταν υποσιτισμένα, βρώμικα, γεμάτα ψύλλους και δερματικές ασθένειες. Βρέθηκαν νεκρές γάτες και σκύλοι σε αποσύνθεση, περίπου πενήντα σκελετοί ζώων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αδέσποτα ή για οικόσιτα ζώα. 

Όπως είπε στο star.gr η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Μοσχάτου – Ρέντη, Σοφία Κρομμυδάκη, αυτή η κατάσταση πρέπει να επικρατεί τουλάχιστον μια δεκαετία, αφού υπάρχουν καταγγελίες από γείτονες ότι άκουγαν ουρλιαχτά και κλάματα ζώων για χρόνια. 

Οι σκελετοί βρέθηκαν μέσα σε κούτες, σακούλες και συρτάρια, ενώ μέσα στο σπίτι υπήρχαν θηλιές που κάνουν τις αρχές να πιθανολογούν πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού βασάνιζε με σκληρό και απάνθρωπο τρόπο τα άτυχα ζώα. 

Στο ίδιο σπίτι ζούσε και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Στις 9 Ιουλίου μάλιστα που έγινε ο πρώτος έλεγχος από την αστυνομία, ο άνδρας απείλησε με καραμπίνα τους αστυνομικούς που πήγαν εκεί με πολιτικά ρούχα. Την επόμενη που ξαναπήγαν με τη στολή, ήταν πιο ήρεμος κι έτσι τον πήραν και τον μετέφεραν σε ψυχιατρείο, όπου νοσηλεύτηκε 15 μέρες. 

Όλα αυτά τα χρόνια, οι γείτονες είχαν κάνει ανώνυμες καταγγελίες, αλλά η αστυνομία δεν μπορούσε να προχωρήσει σε επιτόπια έρευνα αν οι καταγγελίες δεν γίνονταν επώνυμα. 

Ώστόσο, οι γείτονες φοβόντουσαν τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη, καθώς άπειρες φορές τους είχε απειλήσει. 

Κάτοικος που μίλησε στο star.gr, χωρίς όμως να θέλει να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του, υποστήριξε πως τα τελευταία 30 χρόνια η γειτονιά ζει σε ένα καθεστώς τρόμου, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος τους απειλούσε καθημερινά ότι θα τους σφάξει. Πολλές φορές πέταγε εναντίον τους ξυραφάκια, ενώ βούλωνε τις πόρτες τους με κερί.

Η φιλοζωική πάντως συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία, ώστε να προχωρήσει σε αγωγή εναντίον του ιδιοκτήτη, αξιοποιώντας όλα τα νομικά μέσα για να τιμωρηθεί. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης
Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top