Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό:«Είμαστε κοντά να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι»

Ποιες μάσκες δεν πρέπει να φοράμε

«Είμαστε πολύ κοντά να μην τα καταφέρουμε καλά αυτό το καλοκαίρι», είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του για το γεγονός ότι οι πολίτες δεν άκουσαν τις συστάσεις των γιατρών για τη χρήση της μάσκας. 

Κορωνοϊός: Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα

«Έπρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος», είπε μιλώντας στο Open Tv και πρόσθεσε:

«Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει».

Ανησυχία για τον κορωνοϊό: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά

Σημείωσε επίσης πως ποτέ οι γιατροί δεν είπαν να μην χρησιμοποιούν οι πιστοί μάσκα μέσα στις εκκλησίες, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά πως θα επεκταθεί το μέτρο και για τους ναούς. 

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού - Ανακοινώθηκαν 52 νέα

Ποιες μάσκες δεν είναι ασφαλείς

Ο πρόεδρος των γιατρών επανέλαβε επίσης πως οι πολίτες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες με φίλτρο, καθώς δεν προστατεύουν ούτε τους ίδιους, ούτε τους γύρω τους και εξήγησε ποιες μάσκες πρέπει να φοράμε. 

Υποχρεωτική η μάσκα για όλους σε μαγαζιά, τράπεζες, φούρνους, κομμωτήρια!

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τις χειρουργικές ή τις υφασμάτινες μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια. Εντελώς «διακοσμητικές» τέλος είπε πως είναι οι ασπίδες που στηρίζονται στο πηγούνι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top