Ανησυχία για τον κορωνοϊό: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά

Μόνο τον Ιούλιο καταγράφηκαν 64 ανήλικοι ασθενείς

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά κάτω των 18 ετών στην Ελλάδα, όπως φαίνεται στα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. 

Δύο παιδιά διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό - Νοσηλεύονται στο Παίδων Αγία Σοφία

Πιο συγκεκριμένα, στην ενημέρωση της Τρίτης για την πανδημία στη χώρα μας, καταγράφονται 265 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα από 0 έως 17 ετών, ποσοστό 6,6% επί του συνόλου των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί.

Ο ίδιος αριθμός στις αρχές Ιουνίου ήταν 169 κρούσματα σε ανήλικους. Από τις αρχές του μήνα Ιουλίου δηλαδή έχουν καταγραφεί 64 ανήλικοι ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο αριθμός των παιδιών που διαγνώστηκαν θετικά στην ασθένεια ήταν 103 για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο. Είναι ενδεικτικό πως το ποσοστό των ανήλικων ασθενών με κορωνοϊό στις αρχές Μαΐου ήταν 4,2%, σύμφωνα με πληροφορίες που έδινε στις 4 Μαΐου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Οπως είχε συμβεί και παλαιότερα με τους ιούς SARS και MERS, η μετάδοση φαίνεται ότι είναι λιγότερο συχνή στα παιδιά, ενώ οι ανήλικοι εμφανίζουν ηπιότερα συμπτώματα. Μεγάλες πληθυσμιακές μελέτες πάντως έδειξαν ότι τα παιδιά δεν φαίνεται να αποτελούν πρωτογενείς περιπτώσεις μετάδοσης της λοίμωξης στην κοινότητα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top