Κορωνοϊός: 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Ανησυχία από τους ειδικούς που μιλούν για διαχειρίσιμη κατάσταση

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όσον αφορά στα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού αυτή τη στιγμή στην Αττική. 

Υποχρεωτική η μάσκα για όλους σε μαγαζιά, τράπεζες, φούρνους, κομμωτήρια!

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αυτή τη στιγμή, 28 Ιουλίου 2020, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Το 72% εξ αυτών εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες, ανάμεσά τους και το Κέντρο της Αθήνας. 

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, από τα 145 κρούσματα στην Αττική τα 36 νοσηλεύονται και τα 109 βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους. Επίσης 596 στενές επαφές των κρουσμάτων αυτών βρίσκονται επίσης σε απομόνωση. 

Δύο παιδιά διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό - Νοσηλεύονται στο Παίδων Αγία Σοφία

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 66 ενεργά κρούσματα, από τα οποία οχτώ νοσηλεύονται και 58 είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση. 

Ωστόσο ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει πανικός, καθώς η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. 

Συναγερμός στη Λέσβο: Θετική στον κορωνοϊό τετραμελής οικογένεια

«Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού», είπε και πρόσθεσε: «Θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά στις περιοχές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Δεν αισθανόμαστε ότι κάτι μας ξεφεύγει».

Καθηγητής Φαρμακολογίας: «Εκατοντάδες τα κρούσματα κορωνοϊού σε λίγο καιρό»

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως από αύριο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από κοινό και εργαζόμενους σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες, υπηρεσίες και καταστήματα τροφίμων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top