Καθηγητής Φαρμακολογίας: «Εκατοντάδες τα κρούσματα κορωνοϊού σε λίγο καιρό»

Μεγάλη ανησυχία από την έξαρση των εγχώριων κρουσμάτων

Δραματική είναι η πρόβλεψη καθηγητή φαρμακολογίας, ο οποίος κάνεις λόγω για εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού σε λίγο καιρό αν συνεχιστούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού. 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα 17 κρούσματα της Αττικής – Πού βρέθηκαν

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, σήμανε συναγερμό με ανάρτησή του στο Facebook.

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 17 στην Αττική

«Μάσκες φορούν ελάχιστοι και πολλοί τις φορούν λάθος ή φορούν λάθος τύπο. Σωστές μάσκες όλοι μέσα κι έξω σε πολυσύχναστα μέρη. Οι αποστάσεις έχουν καταργηθεί. Αλήθεια γιατί δεν κλείνουν για ένα καλοκαίρι τα beach bars που είναι Τρυβλία επώασης και υπερμεταδοσης του ιού; Τόσο σημαντικά συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία; Όπως πάμε σε 3-4 βδομάδες θα καταγράφουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά, φέρνοντας το 2ο κύμα τον Αύγουστο, όπως το φοβόμασταν πριν ένα μήνα. Ο κίνδυνος να διαγράψουμε την επιτυχή αντιμετώπιση του 1ου κύματος ορατός πλέον!», έγραψε φανερά ανήσυχος ο καθηγητής. 

Ολική απαγόρευση: Για πρώτη φορά 15αύγουστος χωρίς πανηγύρια

Το ίδιο ανήσυχοι είναι και άλλοι συνάδελφοί του, λοιμοξιολόγοι, οι οποίοι καθημερινά από τους τηλεοπτικούς δέκτες κάνουν έκκληση στον κόσμο να φερθεί ώριμα και υπεύθυνα, όπως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος την πανδημίας στη χώρα μας. 

Κορωνοϊός: Στους 202 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 57χρονος

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στις νεαρότερες ηλικίες που συνωστίζονται σε beach bars, σε μπαράκια και μέρη με πολύ κόσμο. Αντίθετα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες φαίνεται πως προσέχουν περισσότερο και ακούν τις υποδείξεις των επιστημόνων. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top