Ολική απαγόρευση: Για πρώτη φορά 15αύγουστος χωρίς πανηγύρια

Παπαθανάσης: Δε θα υπάρξει δεύτερο γενικό lockdown

Τη βεβαιότητα πως δε θα υπάρξει δεύτερο γενικό lockdown εξέφρασε ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊού», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Mega.

Στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα από αύριο για την είσοδο στη χώρα

«Η κοινή λογική λέει ότι πάνε έως τέλος Αυγούστου για αναστολή. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπούν τα πανηγύρια καθότι είναι το μοναδικό σημείο που πατήσαμε φρένο, καθότι δεν λειτούργησαν με τους κανόνες που είχαμε ανακοινώσει. Επομένως κατά την εκτίμησή μου δεν θα επιτραπούν τα πανηγύρια τον Αύγουστο», σημείωσε.

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «επανεκκίνησε καλά, παρά τα δεδομένα προβλήματα λόγω κορωνοϊού».

«Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε», τόνισε.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τι απάντησε σε ΣΥΡΙΖΑ για το ελικόπτερο

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού σε Πάρο, Αντίπαρο και Επίδαυρο, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται.

Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη να πει πως πήγε σε Πάρο-Επίδαυρο

Ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής. Κατόπιν μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο.

Απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε πως «θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, με βάση το παρελθόν, μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top