Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα από αύριο για την είσοδο στη χώρα

Τα νέα μέτρα για τις όσους φτάνουν αεροπορικώς

Νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο για τους ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα μας αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καθώς το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που φαίνεται να περνούν πολλές χώρες των Βαλκανίων έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές. 

Κορωνοϊός: Στους 202 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 57χρονος

Έτσι από αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, ενώ παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του εντύπου Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα - Τέσσερα στις πύλες εισόδου

Στόχος των μέτρων είναι να περιοριστούν οι αφίξεις από τις δύο χώρες, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Σερβίας.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα 193 νέα κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα

Η νέα Notam που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα ισχύει έως 4 Αυγούστου και εξαιρεί τους Έλληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και όσους ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.
Δεν εισακούγονται τα μηνύματά μας, υπάρχει πρόβλημα”… Η χαλάρωση φέρνει ανησυχία και “φωνές” για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Ανησυχία για τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά και τους… νέους που δεν προσέχουν.

Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται κυρίως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. 

Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη χαλάρωση που παρατηρείται και εφιστούν στους πολίτες προσοχή. 

«Το πράγμα αρχίζει και γίνεται δύσκολο στη χώρα μας όσον αφορά στα εγχώρια κρούσματα, θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και αυτό δεν ελέγχεται ούτε με τεστ στα σύνορα, ούτε με κλείσιμο συνόρων στις χώρες, ελέγχεται μόνο με τα μέτρα που πρέπει να παίρνει ο πολίτης», είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος στο Open Tv, ο οποίος απηύθυνε νέα έκκληση να φοράει ο κόσμος μάσκα σε κλειστούς χώρους και να  ακούει τους επιστήμονες.

Μόνο με αρνητικό τεστ στην Ελλάδα ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία

«Δεν εισακούγονται τα μηνύματά μας, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα. Έχει ελεγχθεί η κατάσταση, σε σχέση με τις διάφορες εστίες που υπάρχουν στη χώρα μας, αρκετά ικανοποιητικά. Από την άλλη έχουμε και σχετικά καλά δεδομένα από την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, δηλαδή βλέπουμε ότι τα κρούσματα που ανιχνεύονται στα αεροδρόμια δεν είναι άσχημα, είναι αυτά που περιμέναμε. Ελέγχθηκε και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Έχουμε όμως τα προβλήματα της συμμόρφωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα», συνέχισε.

Το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν 58 νέα κρούσματα, με τα 19 εξ αυτών να είναι εισαγόμενα, ενώ στην Αττική καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα τις δύο ημέρες. Θετική έκπληξη χθες στη Θεσσαλονίκη, με 1 καταγεγραμμένο κρούσμα. Στενή είναι, φυσικά, και η παρακολούθηση των νησιών που έχουν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 27 κρούσματα, εκ των οποίων 4 κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 7 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, 2 στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, 2 στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και από 1 κρούσμα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κοζάνης, Λευκάδας και Πιερίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.193, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες. Επίσης, σημειώθηκε ένας ακόμα θάνατος, φθάνοντας έτσι τους 202 θανάτους στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top