Μόνο με αρνητικό τεστ στην Ελλάδα ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία

Σε εφαρμογή νέα μέτρα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα

Νέα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα μας μέσω αεροπορικών συνδέσεων αποφάσισε η κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Κορωνοϊός: 26 νέα κρούσματα - 10 εισαγόμενα και οκτώ στην Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Μην κατεβάζετε τη μάσκα στο πηγούνι σας – Δείτε γιατί

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Πόσο επικίνδυνη είναι η αύξηση των κρουσμάτων

Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κυβέρνηση -σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες- αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top