Στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μείνουμε ασφαλείς

Υποχρεωτική σε ακόμη περισσότερους κλειστούς χώρους ετοιμάζεται να κάνει τη χρήση μάσκας η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η εικόνα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες και «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε ασφαλής χώρα».

Επίθεση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ: «Πάλι δεύτερος κι αδιάβαστος»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμιζε πως από αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου, όσοι έρχονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία και Ρουμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, με εξαίρεση τους Έλληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και εκείνους που πραγματοποιούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα από αύριο για την είσοδο στη χώρα

«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός. Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωση» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως αυτός ήταν ο λόγος, που αποφασίστηκε να απαγορευθούν τα πανηγύρια και να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ.

Στριμώχνει διπλωματικά την Άγκυρα η Ελλάδα

«Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους», όπως οι εκκλησίες και λοιπά καταστήματα, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας πως εξετάζονται τα δεδομένα και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Για Αγία Σοφία: Πρόκληση όσα έγιναν την Παρασκευή

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «πρόκληση όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη».

«Η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε διεθνές επίπεδο», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική Navtex, τη χαρακτήρισε παράνομη, ενώ είπε πως το Oruc Reic παραμένει αγκυροβολημένο, τη στιγμή που τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία και ετοιμότητα», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top