Στριμώχνει διπλωματικά την Άγκυρα η Ελλάδα

Παραμένουν σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

Μπορεί να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία, μετά και τη σταδιακή αποχώρηση των περισσοτέρων τουρκικών πλοίων από το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ωστόσο η Αθήνα παραμένει σε εγρήγορση.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, από τη στιγμή, μάλιστα, που η παράνομη Navtex της Τουρκίας, η οποία έχει δεσμεύσει την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελορίζου για σεισμικές έρευνες, ισχύει μέχρι και την Κυριακή 2 Αυγούστου.

Αποκλιμάκωση στο Αιγαίο - Παραμένει σε επαγρύπνηση η ελληνική πλευρά!

Η άμεση κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και το πλωτό τείχος από το Ελληνικό Ναυτικό έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Αθήνα… δεν σηκώνει παιχνίδια με τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χαλαρώνουν, μένουν σε επιφυλακή... Το Πολεμικό Ναυτικό έδειξε σε όλους πως όταν λέμε κάτι, το εννοούμε. Και αυτό το κατάλαβε και το Βερολίνο, το κατάλαβε και η Μόσχα, το Παρίσι, το κατάλαβε και η Άγκυρα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι.

Εξάλλου, η κυβέρνηση κατάφερε να «στριμώξει» τον Ερντογάν με τον άμεση διπλωματική κινητοποίησή της, η οποία προκάλεσε  δημόσιες παρεμβάσεις από Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έφερε σε δύσκολή θέση τον Τούρκο Πρόεδρο.

Τουρκία: Ενοχλημένη από την αλαζονική στάση του Γάλλου προέδρου

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ, στο τηλεφώνημα που έκανε στον Ερντογάν, μετά την επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του διαμήνυσε πως – σε περίπτωση που πυροδοτηθεί στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ελλάδα, τότε οι ι 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα είναι υποχρεωμένες να συνδράμουν την Ελλάδα και παραλλήλως να ενεργοποιήσουν κυρώσεις οι οποίες θα τσακίσουν την τουρκική οικονομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top