Αποκλιμάκωση στο Αιγαίο - Παραμένει σε επαγρύπνηση η ελληνική πλευρά!

Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τη λήξη της τουρκικής NAVΤΕΧ

Στους ναυστάθμους του Ακσάζ και της Σμύρνης έχουν επιστρέψει αρκετά πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού από το περασμένο Σάββατο, αποκλιμακώνονταςτην ένταση που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση NAVTEX της Τουρκίας για… σεισμικές έρευνες.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παραμένει σε ετοιμότητα, αφού η NAVTEX διαρκεί μέχρι τις 2 Αυγούστου. Την ίδια ώρα, το πλοίο Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας. Μάλιστα, θεωρείται πιθανό ότι και να αποπλεύσει δε θα περάσει από την περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Άμεση αντίδραση της Ελλάδας

Από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε η τουρκική NAVTEX υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ελληνικής πλευράς. Η ταχεία ανάπτυξη των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, αφού μέσα σε δύο 24ωρα το σύνολο του στόλου είχε αποπλεύσει από τους ναυστάθμους, όπως και η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων ήταν τέτοια που να αντιλαμβάνονται σύμμαχοι, φίλοι και αντίπαλοι ότι υπήρχε διάθεση αποτροπής.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο αναφέρθηκε σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, όπου η Τουρκία έχει στρατιωτική εμπλοκή, και το Αιγαίο.

«Η Τουρκία Ετοιμάζει Διευρυμένη Κρίση Στην Ανατ. Μεσόγειο» - Video

«Από το Ιράκ στη Συρία, από τη Λιβύη μέχρι το Αιγαίο, όπου υπάρχει απειλή εναντίον της χώρας μας πήγαμε, δείξαμε την δύναμη και την αποφασιστικότητά μας χωρίς να διστάσουμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Τούρκου προέδρου.

Διπλωματικοί παράγοντες σημειώνουν, ωστόσο, ότι παρά τις νέες, εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν, η τουρκική κυβέρνηση δε συντηρεί την πολεμική ρητορική.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top