Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 17 στην Αττική

Κατέβηκε στα 58 έτη η διάμεση ηλικία των ασθενών στις ΜΕΘ

Τριάντα πέντε (35) νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, 17 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, τέσσερα στις πύλες εισόδου, πέντε προήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, δύο στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Καβάλα, δύο στην Αχαΐα, ένα στη Μαγνησία, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Βοιωτία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Τα 1.184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ολική απαγόρευση: Για πρώτη φορά 15αύγουστος χωρίς πανηγύρια

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 66 (32.7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα είναι υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα αλλά και πως η διάμεση ηλίκια των ασθενών στις ΜΕΘ έχει κατέβει στα 58 έτη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top