Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού - Ανακοινώθηκαν 52 νέα

Στους 203 οι νεκροί - Πού εντοπίζονται

Αυξημένος είναι σήμερα ο αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 52 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων τα επτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κορωνοϊός: Στους 203 οι νεκροί - Κατέληξε ιερέας στην Αλεξανδρούπολη

Πιο συγκεκριμένα, επτά (7) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. τέσσερα (4) εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, δεκατέσσερα (14) κρούσματα εντοπίστηκνα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, εννέα (9) στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, τέσσερα (4) στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τέσσερα (4) στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας, τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες. Τα 1.195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. Δύο (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 66 (32.5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top