Κορωνοϊός: Υποχρεωτική μάσκα σε σχολεία και εξωτερικούς χώρους;

«Πονοκέφαλος» για τους επιστήμονες οι ασυμπτωματικοί

Μπορεί από σήμερα η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, όμως δεν αποκλείεται το μέτρο να επεκταθεί και στους ανοιχτούς χώρους, καθώς τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού έχουν χτυπήσει καμπάνα στους ειδικούς. 

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στα 52 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και έκανε για μια ακόμα φορά έκκληση, κυρίως στους νεότερους να αποφεύγουν τον συνωστισμό. 

Κορωνοϊός: Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα

«Το βασικό μέτρο δεν είναι η μάσκα, είναι η απόσταση. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όπως και το πλύσιμο των χεριών, για να είμαστε σοβαροί», είπε η κυρία Παγώνη.

Κάλεσε τους πολίτες να έχουν πάντα μια μάσκα μαζί τους και τους ζήτησε να δείξουν υπευθυνότητα και ωριμότητα και να μην περιμένουν από τον κ. Χαρδαλιά να τους πει τι θα κάνουν, υπό την απειλή των προστίμων. 

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού - Ανακοινώθηκαν 52 νέα

Η κ. Παγώνη δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο οι μάσκες να είναι υποχρεωτικές από Σεπτέμβριο στα σχολεία, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, όπως αποφασίστηκε στη Μαδρίτη, όπου τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες εκτοξεύτηκαν. 

Αυτό που θα κρίνει αν οι μάσκες θα γίνουν υποχρεωτικές και στους εξωτερικούς χώρους είναι η εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Κορωνοϊός: Στους 203 οι νεκροί - Κατέληξε ιερέας στην Αλεξανδρούπολη

Αυτό που φοβούνται οι επιστήμονες είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. 

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για όλους μας. Σε ένα πάρτι ένας να είναι ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε 80 ή 100 άτομα», προειδοποίησε η κυρία Παγώνη. 

Κορωνοϊός: 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Επανέλαβε επίσης πως ο ιός είναι καινούργιος, οι επιστήμονες ακόμα τον μελετούν και συμπεριφέρεται… περίεργα. 

«Υπολογίζαμε ότι με τη ζέστη θα συμπεριφερθεί καλύτερα αλλά δεν φαίνεται να είναι έτσι», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top