Στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη το βραβείο Nelson Mandela από τον ΟΗΕ!   

Δένδιας: Τιμή στην Ελλάδα και την κοινωνική προσφορά το βραβείο  

Την απόφαση για την απονομή του Βραβείου Nelson Mandela στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών!

Το βραβείο που δίνεται κάθε πέντε χρόνια σε δυο κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, απονέμεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο πρόσωπο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Οι βραβευθέντες επιλέχθηκαν μετά από ψηφοφορία των κρατών μελών υπό τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης. 

«Πιστεύω ότι φέρνει ξανά καθαρά τη στιγμή σε ότι αφορά στη σημαντική ζωή και δουλειά του Μαντέλα, στην οποία θα έλεγα ότι εσείς οι δύο είστε οι συνεχιστές αυτής της δουλειάς» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Η "Ημέρα Νέλσον Μαντέλα" έχει ένα συμβολικό νόημα για την ανθρωπότητα, διαχέει ένα ισχυρό μήνυμα, ένα παγκόσμιο μήνυμα: Ειρήνη, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η κυριά Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Συνάντηση Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το κοινωνικό έργο της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι μακροχρόνιο και πολύπλευρο. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στον αγώνα  κατά του παιδικού καρκίνου. Στηρίζει και προωθεί πρωτοβουλίες για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την παιδεία και την προστασία της Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο της έχει αναγνώριση και βαθιά απήχηση στον Ελληνικό λαό και στο εξωτερικό. Το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα»,έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος. Φέρει το όνομα της εμβληματικής μορφής του αγώνα για την εξάλειψη των φυλετικών ανισοτήτων και  διακρίσεων, του συμβόλου για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Νέλσον Μαντέλα.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση ενώ ο υπουργός Νίκος Δένδιας συνεχάρη την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «το βραβείο αυτό είναι τιμή όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη χώρα μας».

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετική η τιμή στην κυρία Βαρδινογιάννη και τη χώρα το βραβείο Nelson Mandela  

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε για την απονομή του βραβείου Nelson Mandela στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη:

«Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»: Αγάπη και προσφορά χωρίς σύνορα

«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα, ως Υπουργός Εξωτερικών, από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών να απονεμηθεί το βραβείο Nelson Mandela, σε μια Ελληνίδα, την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το βραβείο αυτό έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος. Απονέμεται μόλις σε μία γυναίκα και σ’ έναν άνδρα κάθε 5 χρόνια. Φέρει το όνομα μιας εκ των εμβληματικότερων προσωπικοτήτων του 20ου και 21ου αιώνα. 

Ο Νέλσον Μαντέλα συμβολίζει τον αιώνιο αγώνα για  τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Όχι μόνο στη χώρα του, τη Νότιο Αφρική. Σε όλο στον κόσμο.

Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση του έργου των τιμώμενων στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και των αρχών που πρεσβεύει ο ΟΗΕ.

Η απόφαση αυτή λοιπόν περιποιεί εξαιρετική τιμή, φυσικά στην τιμηθείσα, την κα Βαρδινογιάννη, αλλά και στη χώρα μας, την Ελλάδα.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς την τιμηθείσα, για την άκρως τιμητική αυτή διάκριση.

Εύχομαι ολόψυχα όπως το παράδειγμα της κοινωνικής προσφοράς και της στήριξης των συνανθρώπων μας, να αποτελέσει έμπνευση για όλους.

Ειδικά σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, όπου η ανθρωπότητα στο σύνολό της δοκιμάζεται». 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Στο πλευρό παιδιών, γονέων και εργαζομένων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top