«Συμμορία των 11» στον Πειραιά: Aυτή είναι η κατάθεση που τους «καίει»

Τι ισχυρίζεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o «Αρχηγός»

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Την κατάθεση που «καίει» τη «Συμμορία των 11» του Πειραιά έφερε στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου, το θύμα, ένας 45χρονος ο οποίος διατηρεί κατάστημα με ρούχα στην Αγία Βαρβάρα, αποκάλυψε στις Αρχές ότι έδωσε χρήματα σε μέλη του κυκλώματος.

Στην κατάθεσή του στις 20 Ιουνίου ο καταστηματάρχης στην Αγία Βαρβάρα δίνει με ονόματα τα μέλη της συμμορίας που φέρονται να τον εκβίαζαν. Ακόμα και την ώρα που καταθέτει δείχνει να φοβάται, καθώς γνωρίζει ότι έχει να κάνει με αδίστακτους μπράβους της νύχτας. 

Εκβιασμοί καταστηματαρχών: Αστυνομικός το δεξί χέρι του αρχηγού

Τι ισχυρίστηκε το θύμα της συμμορίας στην κατάθεσή του

«Στις 5 Ιουνίου παρέδωσα χρήματα  για “προστασία” στον  Σ.Ι  στην Αγία Βαρβάρα. Είδα για λίγο και δεύτερο άτομο τον Κ.Ρ αλλά έφυγε γρήγορα. Εγώ ήμουν ταραγμένος και φοβισμένος και δεν κοίταγα γύρω μου. Θέλω να πω ότι όλοι οι καταστηματάρχες ρούχων φοβούνται να κάνουν καταγγελία για τις προστασίες».

Τι ισχυρίζεται ο φερόμενος ως «αρχηγός» της συμμορίας

Οι αρχές πιστεύουν ότι τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστούν  και θα καταθέσουν και άλλα θύματα της «Συμμορίας των 11», αποκαλύπτοντας ποια από τα μέλη τους εκβίαζαν .

Ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με τα αρχικά Θ.Π  μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υποστηρίζει:

Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί η αλήθεια…

Κύκλωμα εκβιαστών: Συνελήφθησαν 11 άτομα - Εμπλέκονται και αστυνομικοί

Ο αρχηγός της συμμορίας «έλυνε και έδενε» στις φυλακές

Η επιχείρηση όμως «Ξέρξης» της Ελληνικής Αστυνομίας  αποκάλυψε ότι ο φερόμενος ως Αρχηγός της συμμορίας, «έλυνε και έδενε» ακόμα και στις φυλακές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Εκβιαστών, ο θηριώδης φερόμενος αρχηγός είχε δυνατότητα παρέμβασης και μέσα στις φυλακές. Μπορούσε να αλλάξει κελί η πτέρυγα σε κρατούμενο, να καθυστερήσει ή ακόμα και να ματαιώσει τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή. Μπορούσε ακόμα να κανονίσει να περνάει καλά αλλά και να δίνει χρήματα. Και βέβαια οι δικοί του άνθρωποι μπορούσαν να ξυλοκοπήσουν κάποιον κρατούμενο.

«To διαβιβαστικό της υπόθεσης θα μπορούσε να αποτελεί μία πολύ ωραία έκθεση ιδεών. Ίσως μία έκθεση εκτιμήσεων ή ακόμα και ενδείξεων  τελέσεως κάποιων πράξεων. Σε καμία όμως περίπτωση δεν αποτελεί καταγραφή συγκεκριμένων  παράνομων  ενεργειών συνοδευόμενων με αποδείξεις Το κατηγορητήριο πολύ σύντομα θα αποδομηθεί» δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος του 35χρονου φερόμενου ως «αρχηγού».

To «φιλετάρισμα» από τον αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού

Ο αρχηγός κατηγορείται ότι είχε «στρατολογήσει» ακόμα και αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού με τα αρχικά Λ.Α. 

Σε μια από τις συνομιλίες του μάλιστα με άλλο μέλος της συμμορίας  ανησυχεί για το αν έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του ένας άντρας για το... «φιλετάρισμα» όπως λέει χαρακτηριστικά,  υπονοώντας τον σοβαρό τραυματισμό που προξένησε με μαχαίρι.

Το «δεξί χέρι» του φερόμενου ως αρχηγού, αστυνομικός εν ενεργεία, είχε αναλάβει την καθημερινή φύλαξη καφετέριας στο Αιγάλεω.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για:

  • Παράβαση καθήκοντος 
  • Έκρηξη 
  • Εμπρησμό 
  • Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών 
  • Διακεκριμένη κλοπή 

Τα μέλη της συμμορίας μιλούσαν μέσω Viber και Messenger

Ο αστυνομικός όπως και τα άλλα μέλη της συμμορίας γνωρίζοντας ότι μπορεί να τους παρακολουθούν, συνεννοούνταν είτε πρόσωπο με πρόσωπο, είτε μέσω Viber Και Messenger. Οι κατηγορούμενοι  τις επόμενες δύο ημέρες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top