Εκβιασμοί καταστηματαρχών: Αστυνομικός το δεξί χέρι του αρχηγού

Αποκλειστικά οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Νέα στοιχεία για τη δράση της συμμορίας που κατηγορείται γαι εκβιασμούς καταστηματαρχών στην Αττική φέρνει στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

H δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου, αποκαλύπτει αποκλειστικά τους διαλόγους των μελών του κυκλώματος, όπου αποκαλύπτεται πώς δρούσαν αλλά και πώς χρησιμοποιούσαν αστυνομικούς για να εξασφαλίζουν κάλυψη.

Η πρώτη καταγγελία για τη δράση της συμμορίας των 11 έγινε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 28 Ιουνίου. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να πωλούσαν προστασία σε καταστήματα σε Σαλαμίνα ,Αιγάλεω Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, και Καλλιθέα.

Η μεγάλη έκπληξη για τους αστυνομικούς ήταν όταν ανακάλυψαν ότι το «δεξί χέρι» του αρχηγού, ήταν συνάδελφός τους.Τους τελευταίους μήνες μάλιστα φέρεται να ήταν εκείνος που έκανε την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τα καταστήματα. Όσοι δεν πλήρωναν… ξυλοφορτώνονταν όπως αποκαλύπτεται σε τηλεφωνική συνομιλία.

Κύκλωμα εκβιαστών: Συνελήφθησαν 11 άτομα - Εμπλέκονται και αστυνομικοί

Οι διάλογοι των μελών της συμμορίας 

Μέλος συμμορίας: «Εδώ είχανε κατέβει στο μαγαζί του και ήθελαν να τον σκοτώσουν. Ποιον θα σκοτώσουμε και ποιον θα κάνουμε και φέρε τους μπράβους να τους γ...... με τα μπιστόλια και τέτοια και πήγαμε να τους σκοτώσουμε στο ξύλο εγώ, ο Π.. ο Ζ..., ο Ν....( αστυνομικός ). Τι λες τώρα, είχαν πτυσσόμενα πάνω τους, είχαν σιδερομπουνιές».

Ο αστυνομικός φέρεται να καθησύχαζε τα μέλη της συμμορίας για ενδεχόμενους ελέγχους, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

Μην αγχώνεσαι αν έρθει θα το μιλήσω εγώ… Έχω μιλήσει ήδη με τον δικό μου διοικητή.

Αρχηγός συμμορίας: «Θα σε πετάξουν σε πορτ-μπαγκάζ και δε θα σε ξαναβρούνε»

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες καίνε τον αστυνομικό. Είναι ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του αρχηγού με τα αρχικά Θ.Π.

«Έχω βάλει εγώ τρεις φουσκωτούς εκεί.  Λέω πηγαίνετε μέσα και τσιγκλήστε τον λίγο. Τον κάνανε κορώνα και χ.....Του λέω άκου του λέω φίλε. Εδώ δεν είναι Λειβαδιά. Εδώ του λέω θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δε θα σε ξαναβρούνε».

Η συμμορία σχεδίαζε να στήνει κούρσες στον ιππόδρομο

Η συμμορία των 11 είχε σκοπό να στρατολογήσει όλους τους  καλούς -όπως έλεγαν χαρακτηριστικά- αναβάτες του ιπποδρόμου  προκειμένου να στήνονται κούρσες. Τώρα αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Συνολικά 42 άτομα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Πολεμικού Ναυτικού και ένας ακόμη αστυνομικός. Οι αρχές τους χαρακτηρίζουν σκληρούς. Γνώριζαν τις μεθόδους των Ανακριτικών Αρχών και στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους σπάνια έλεγαν τα ονόματά τους. Χρησιμοποιούσαν αργκό και κωδικούς. 

Λαβράκι όμως έβγαλαν και οι αρχές στη Βόρεια Ελλάδα, όπου συνελήφθη αστυνομικός διευθυντής με την κατηγορία ότι είχε κατασκάψει παράνομα σχεδόν ολόκληρο νομό για να βρει λίρες. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι 4 αστυνομικοί και 7 πολίτες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top