Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα, τα 8 εισαγόμενα – Κανένας νέος θάνατος

Παράταση μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας στα ΚΥΤ και τις δομές της χώρας

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου, ενημερώνοντας πως καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες.

Από τα 25 νέα κρούσματα, τα 8 είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3511, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες. 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ραφήνα- Διαγνώσθηκε στο Κέντρο Υγείας

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατανέμονται ως εξής:

  • 8 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • 1 ακόμη εισαγόμενο κρούσμα που ελέγχθηκε και επέστρεψε στην χώρα προέλευσης
  • 5 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθη
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης 
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • 3 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

Ραφήνα: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε και στη Ραφήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου της περιοχής, πρόκειται για κάτοικο, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στο κέντρο υγείας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Ο δήμος καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τις δραστηριότητες τους για τις επόμενες μέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων.

O 60χρονος απευθύνθηκε στο κέντρο υγείας με συμπτώματα ουρολοίμωξης και από τύχη... έμαθε ότι νοσεί, αφού στο κέντρο υγείας του έκαναν τεστ για κορωνοϊό.

Οδηγός επιβίωσης για γονείς: Διακοπές με τα παιδιά στην πανδημία

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του Δήμου Ραφήνας

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής δοκιμασίας για όλους μας , επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της αλήθειας και της άμεσης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, από ένα μεμονωμένο ελπίζουμε περιστατικό.

Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα «ευαίσθητων»  υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων, να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες  μας για τις επόμενες μέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα».

Παράταση μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας στα ΚΥΤ και τις δομές της χώρας

Παρατείνονται έως και 19 Ιουλίου τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) της χώρας με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Στόχος είναι η πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορoνοϊού/COVID-19.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες εξόδου ορίζονται από 07:00 έως και 21:00 και στις περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατόν πενήντα ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα ατόμων. Τα αναφερόμενα στην απόφαση μέτρα επεκτείνονται σε όλες τις δομές φιλοξενίας της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top