Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ραφήνα- Διαγνώσθηκε στο Κέντρο Υγείας

Πρόκειται για κάτοικο που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε και στη Ραφήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου της περιοχής, πρόκειται για κάτοικο, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στο κέντρο υγείας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Ο δήμος καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τις δραστηριότητες τους για τις επόμενες μέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων.

O 60χρονος απευθύνθηκε στο κέντρο υγείας με συμπτώματα ουρολοίμωξης και από τύχη... έμαθε ότι νοσεί, αφού στο κέντρο υγείας του έκαναν τεστ για κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ακόμα 28 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Tα 13 είναι εισαγόμενα

Σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, o συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι στα 3.486. Χθες, καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν ύστερα από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κορωνοϊός: Σαββατοκύριακο ευθύνης για ξένους και Έλληνες τουρίστες 

Oλόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Ραφήνας

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής δοκιμασίας για όλους μας , επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της αλήθειας και της άμεσης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, από ένα μεμονωμένο ελπίζουμε περιστατικό.

Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα «ευαίσθητων»  υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων, να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες  μας για τις επόμενες μέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top