«Βροχή» τα τηλέφωνα για τον ψευτογιατρό: 35 νέες καταγγελίες

Δεκάδες τα θύματά του

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 35 νέες καταγγελίες έγιναν στην Ασφάλεια Αττικής, από θύματα του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος προφυλακίστηκε χθες για τον θάνατο τριών ανθρώπων και την εξαπάτηση 42 ακόμα. 

Ψευτογιατρός: «Ζητώ συγγνώμη- Προσπάθησα να βοηθήσω»

Η δημοσίευση των φωτογραφιών του είχε σαν αποτέλεσμα το τηλεφωνικό κέντρο στη ΓΑΔΑ να σπάσει από νέα θύματα του ψευτογιατρού, ο οποίος εμφανιζόταν ως κορυφαίος παιδοογκολόγος, αλλά στον εισαγγελέα συστήθηκε ως… βοτανολόγος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 35 νέες καταγγελίες, πιο σοβαρή κρίνεται μία, σύμφωνα με την οποία συγγενικό πρόσωπο του καταγγέλλοντος πέθανε από τη δράση του ψευτογιατρού. 

Ως εμπειρικός βοτανολόγος παρουσιάστηκε στον ανακριτή o γιατρός «μαϊμού»

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν ο 47χρονος ευθύνεται και για τέταρτο θάνατο, ενώ η περίπτωση αυτή που ερευνάται φέρεται να είναι πιο σύνθετη σε σχέση με τους τρεις θανάτους για τους οποίους κατηγορείται, καθώς είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί ότι ο θάνατος οφείλεται στη δράση του. 

Οι καταγγελίες είναι πανομοιότυπες. Όλοι μιλούν για τον ψευτογιατρό που έπειθε συγγενείς ασθενών να σταματήσουν τις θεραπείες τους, υποσχόμενος πλήρη ίαση με… μαντζούνια. 

Απολογείται ο ψευτογιατρός: Είκοσι νέες καταγγελίες για τις απάτες του

Συγκλονίζει η θεία του 16χρονου για τον θάνατο του οποίου κατηγορείται ο ψευτογιατρός

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η θεία του 16χρονου, για τον θάνατο του οποίου κατηγορείται ο γιατρός – μαϊμού. 

Με δήλωσή της στον ΑΝΤ1, η θεία του παιδιού περιγράφει τον Γολγοθά της οικογένειας από τη στιγμή που έγινε η διάγνωση. Οι γονείς απευθύνθηκαν σε μεγάλα ιατρικά κέντρα της Ελλάδας και της Ευρώπης για το παιδί τους, αναζητώντας την κατάλληλη επιστημονική και όχι εναλλακτική θεραπεία. 

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους

Γνώρισαν τον 47χρονο, μέσω μιας δικηγόρου, τον πατέρα της οποίας είχε αναλάβει ο ψευτογιατρός. Τους έπεισε ότι είναι μεγαλογιατρός από την Ελβετία.

«Σε ένα κομβικό σημείο, εκεί που θα έπρεπε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε για τη συνέχεια, ο γιατρός Κόντος μας μιλάει για την θεραπεία, την οποία προτείνει και η οποία θα δώσει την πλήρη ίαση στο παιδί μας , θεραπεία με φάρμακα που παρασκευάζονται στην Ελβετία», είπε η θεία του 47χρονου. 

Γιατρός «μαϊμού»: Ξεσπούν οι γονείς της 14χρονης που «έσβησε» εξαιτίας του

Όπως σημείωσε το παιδί ήταν λειτουργικό 100%, πήγαινε στο σχολείο και στις προπονήσεις του και σε καμία περίπτωση δεν βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ασθένειάς του. 

Όταν «έφυγε» από τη ζωή οι γονείς κατάλαβαν πως ο γιατρός Κόντος δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας απατεώνας και έκαναν τα πάντα για να τον ξεσκεπάσουν. 

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν τι νιώθουν αυτοί οι γονείς. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι απέναντί μου έχω γονείς που πονάνε, πονάνε πολύ. Έρχονται όλα στην επιφάνεια και είναι σαν ένα μαχαίρι να ξύνει τις πληγές τους. Για μένα που είμαι δίπλα τους είναι μεγάλοι, είναι γενναίοι», είπε. 

«Μαϊμού» γιατρός: Έριχνε τις ευθύνες στα θύματά του - Ξεσπούν οι γονείς

Μάλιστα σε όλους όσοι τους κατηγόρησαν ότι ήταν αφελείς και άφησαν την υγεία του παιδιού τους σε έναν ψευτογιατρό, απάντησε:

«Θέλω πραγματικά να ρωτήσω όλους αυτούς, επιστήμονες – υποψήφια θύματα που αντιλήφθηκαν τον απατεώνα Κόντο: Τι κάνατε κύριοι; Οι ευθύνες πολλές και διοχετεύονται σε πολλές κατευθύνσεις. Σε όλους όσοι εμπλέκονται με την προστασία του ιατρικού επαγγέλματος. Σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται κάθε είδους απατεώνες και σιωπούν… Στο κράτος που αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερα ένας απατεώνας, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις. Όσο εμείς λειτουργούμε στη λογική του “ωχ αδελφισμού” τόσο θα βρίσκουν έδαφος να εισχωρούν “παράσιτα Κόντοι” και να παίζουν με τις ζωές ανθρώπων».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top