Μύκονος: Μετά τα beach bar ο ένας πάνω στον άλλον και στις βίλες

Οργή μετά την εμμονή κάποιων να βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επιμονή κάποιων κάτοικων και επισκεπτών της Μυκόνου να βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μετά τον χαμό και την βαριά καμπάνα στο beach bar, έκλεισαν τα μαγαζιά και έκαναν πάρτι σε... βίλες.

Το... ξέφρενο πάρτι στο beach bar της Φτελιάς, η απουσία μασκών, ο μεγάλος συνωστισμός σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός δημιουργεί προβληματισμό για την ανευθυνότητα ορισμένων. Σύμφωνα με τον νόμο, ο χορός και το ποτό στη μπάρα απαγορεύονται κάποιοι όμως τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. 

«Φαινόμενα Μυκόνου μπορεί να φέρουν τοπικό lockdown»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τι πρέπει να κάνω; Να πω “Mπράβο δεν πειράζει;”»

«Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι "α, μπράβο δεν πειράζει;".Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω…H νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης.

Μύκονος: Λουκέτο για δύο μήνες και πρόστιμο σε beach bar λόγω συνωστισμού

Σενάρια ακόμα και για τοπικό lockdown

Υπό τον φόβο της διασποράς και προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων στο τραπέζι πέφτουν  όλα τα σενάρια ακόμη και τοπικό.... lockdown! 

«Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις  υπήρξαν 12 κρούσματα. Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά,  ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι..» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στο νησί των ανέμων κάποιοι πιστεύουν ότι εκεί φυσάει άλλος αέρας που σκοτώνει δήθεν τον ιό. «Οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να γίνουν αστυνομικοί δεν μπορείς να διώξεις έναν καλό πελάτη άρα και ο πελάτης θα πρέπει να δείξει υπευθυνότητα Όλοι θεωρούν ότι αύριο θα έρθει η σειρά τους και είναι δύσκολο στη Μύκονο να ελέγξεις τον κόσμο» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Πέτρος Νάζος από το Mykonos Live TV.

«Πατείς με πατώ σε» στη Ναύπακτο: Απίστευτος συνωστισμός στα μπαρ

O ένας πάνω στον άλλον και σε βίλες της Μυκόνου

Το δίμηνο λουκέτο και το πρόστιμο των 20.000 ευρώ στο beach bar δεν πτόησε τους Μυκονιάτες, αφού συνέχισαν το πάρτι αλλού! Από την παραλία πήγαν σε...  βίλες.

«Οι τουρίστες αφού χθες βράδυ βρήκαν τα μαγαζιά άδεια, έκλεισαν βίλες του νησιού προκειμένου να κάνουν πάρτι εκεί. Μάλιστα παρατηρήθηκαν απίστευτες εικόνες συνωστισμού. Κανείς δε φόραγε μάσκα. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις» σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Φρίξο Δρακοντίδη.

Κορωνοϊός: 97 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 182 τα θύματα από την πανδημία

Έξαλλοι οι νομοταγείς επιχειρηματίες με τις εικόνες από τη Μύκονο

Όσοι επιχειρηματίες τηρούν με ιδρώτα και στερήσεις τον νόμο είναι έξαλλοι με τις εικόνες από τη Μύκονο.

«Ξέφυγε λίγο η κατάσταση. Αυτό θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός! Στην Άνδρο όλοι οι επιχειρηματίες τήρησαν τις αποστάσεις ασφάλειας. Με αυτόν που γίνεται με τη Μύκονο η μπάλα παίρνει και τα άλλα νησιά» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο επιχειρηματίας Γιάννης Χάλας από την Άνδρο.

Όσο πάντως ο κόσμος διασκέδαζε το τριήμερο, μεικτά κλιμάκια έκαναν ελέγχους. Συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από 60 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 6300 ευρώ. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και ο πέλεκυς -όπως διαμηνύει η κυβέρνηση- θα είναι βαρύς για όλους τους παραβάτες που ξεχνούν την πανδημία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top