Κορωνοϊός: 97 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 182 τα θύματα από την πανδημία

Τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τις τελευταίες εξελίξεις, όπως τις μετέδωσε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου).

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Σε καραντίνα 12 άτομα από το νοσοκομείο της Θήβας

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Χαρδαλιάς: Πώς σχολίασε την επιστροφή της καθημερινής ενημέρωσης του ΕΟΔΥ

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ - Ανησυχία από τα νέα διάσπαρτα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι ξεκινά και πάλι η καθημερινή γραπτή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προειδοποίηση κυβέρνησης: Λουκέτο σε όποιον δε συμμορφώνεται στις οδηγίες

Πέτσας: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικού lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικού lockdown. Σκοπός, εξήγησε, είναι μια ενδεχόμενη εστία να εντοπιστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της, ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. «Όπως κλείσαμε τις πτήσεις από την Ντόχα, μόλις είδαμε 12 κρούσματα, έτσι θα κάνουμε και σε τοπικό επίπεδο, αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα», διευκρίνισε και προσέθεσε: «Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μην χαλαρώνουμε επειδή καταφέραμε να πετύχουμε, αυτό το πραγματικά αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, όλοι μαζί».

Συναγερμός στη Λαμία: Θετικοί στον κορωνοϊό συγγενείς του 85χρονου

Χαρδαλιάς: Έξαλλος μετά τις εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο

Άστραψε και βρόντηξε για όσα συνέβησαν στη Μύκονο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία».

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε», ξεκαθάρισε σε αυστηρό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε:

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι».

Σημείωσε ακόμα πως οι επιχειρηματίες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως το χειρότερο μπορεί να συμβεί αν δεν τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες.

«Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top