Προειδοποίηση κυβέρνησης: Λουκέτο σε όποιον δε συμμορφώνεται στις οδηγίες

Για επιβολή lockdown μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με καραντίνα σε ολόκληρους νομούς ή νησιά απείλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε περίπτωση που οι εικόνες συνωστισμού, όπως αυτές της Μυκόνου επαναληφθούν και σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Μύκονος: Λουκέτο για δύο μήνες και πρόστιμο σε beach bar λόγω συνωστισμού

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπεραμύνθηκε του νόμου και προειδοποίησε πως η πολιτεία, αν χρειαστεί, δε θα μείνει στο λουκέτο των καταστημάτων, αλλά θα βάλει… λουκέτο σε ολόκληρες περιοχές. 

Όπως είπε, υπάρχει σχέδιο για την επιβολή τοπικού lockdown αν αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού, σε δομή, σχολείο ή και ολόκληρες περιοχές. 

«Πατείς με πατώ σε» στη Ναύπακτο: Απίστευτος συνωστισμός στα μπαρ

Στόχος είναι, να διαγνωστεί γρήγορα η εστία των κρουσμάτων, να απομονωθεί για να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως εξήγησε, σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα, μετά από τα 12 κρούσματα που εμφανίστηκαν. 

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Φαινόμενα Μυκόνου μπορεί να φέρουν τοπικό lockdown»

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε, αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top