Λαμία: Κρούσμα κορωνοϊού 85χρονος που επέστρεψε από Αμερική

Bόλος: Θετική στον κορωνοϊό 30χρονη έγκυος και το δύο ετών κοριτσάκι της

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στη Λαμία. Ένας 85χρονος που είχε ταξιδέψει στην Αμερική βρέθηκε θετικός και νοσηλεύεται. 

Ο ηλικιωμένος άνδρας εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, έχοντας βήχα δύσπνοια και πυρετό. Μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Λαμίας και δήλωσε ότι πριν από λίγες μέρες είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Αμερική. 

Οι γιατροί του έκαναν αμέσως το μοριακό τεστ το οποίο βγήκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ εξετάστηκαν η σύζυγός του και ο γιος του ο οποίος τους είχε μεταφέρει με το αυτοκίνητο. 

Αρχικά είχε αποφασιστεί ο 85χρονος να πάει στο νοσοκομείο αναφοράς της Λάρισας. Όμως λόγω της ηλικίας του τον κράτησαν στη Λαμία στην ειδική μονάδα για κρούσματα της νόσου Covid-19.

Κορωνοϊός: 182 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 59χρονη στην Αλεξανδρούπολη

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλα τα τελευταία νέα για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας

Koρωνοϊός: 182 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μπορεί να επιστρέφουμε στην κανονικότητα όμως η απειλή του κορωνοιου δεν έχει ακόμα περάσει. Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 182. Το ένα θύμα μάλιστα ήταν μια γυναίκα 58 ετών. 

Η 58χρονη που υπέκυψε τα ξημερώματα της Κυριακής είχε μπει στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης στις 3 Ιουνίου με συμπτώματα κορωνοϊού. Η  κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε.Οι γιατροί την έβαλαν στην εντατική όμως δεν τα κατάφερε.

«Ήταν με υποκείμενα προβλήματα, καρδιολογικά, καρδιαγγειακά, με υπέρταση με ζαχαρώδη διαβήτη ανέβηκε στις 5 στη ΜΕΘ και σήμερα απεβίωσε.Είχε αρκετά προβλήματα» δήλωσε στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Άρη Λάμπο ο Βαγγέλης Ρούφος, διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με τον τουρισμό - Πώς να προστευτούμε;

Η γυναίκα καταγόταν από την Ξάνθη όπου τα κρούσματα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση. Μέχρι τώρα έχουν ληφθεί περίπου 3.500 δείγματα από κατοίκους οι οποίοι έχουν προσέλθει στα σημεία όπου ο ΕΟΔΥ κάνει δειγματοληψίες.

Νωρίτερα τo βράδυ του Σάββατου κατέληξε και ένας ηλικιωμένος 72 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» με Covid19. Είχε και εκείνος σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Δωρεάν τεστ από ΕΟΔΥ και Axion Hellas στις μικρές Κυκλάδες

Προκειμένου να καταγραφεί η πορεία της πανδημίας το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Axion Hellas έκαναν δωρεάν τεστ στον νησιωτικό πληθυσμό των μικρών Κυκλάδων.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αυτή είναι η δεύτερη αποστολή πλωρών ομάδων του ΕΟΔΥ που κάνουν διαγνωστικές αλλά και εξετάσεις αντισωμάτων. Στόχος είναι να επισκεφθούν 18 ακριτικά νησιά, κάνοντας τους κατοίκους να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά.

Γώγος:Τα καλά και το κακό σενάριο για την εξέλιξη του κορωνοϊού

Κρανίδι: Για μια εβδομάδα παρατείνεται η καραντίνα στο hot-spot

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την καραντίνα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι μέχρι τις 14 Ιουνίου, κάτι που έφερε ανακούφιση στους κατοίκους. 

Bόλος: Θετική στον κορωνοϊό 30χρονη έγκυος και το 2 ετών κοριτσάκι της

Το μεγάλο στοίχημα θα παιχτεί τώρα, που αρχίζει να καταφθάνει κόσμος από το εξωτερικό. Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να τηρούνται πιο αυστηρά από ποτέ. Απόδειξη; Στον Βόλο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό το δυο ετών κοριτσάκι 30χρονης εγκύου η οποία  κόλλησε από φιλικό ζευγάρι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα είχαν έρθει από τη Γερμανία και δεν τήρησαν την καραντίνα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top